Bravó, Rangers!

2014.05.14. 09:27

rangers2.jpgNem sokszor adatik meg, hogy valaki 1-3-ról, ráadásul egy nála jóval esélyesebbnek vélt csapat ellen fordítani tud a rájátszásban. A New York Rangers most képes volt erre a bravúrra a Pittsburgh-gel szemben. Tizenhetedszer sikerült története során már kétmeccses hátrányt, 1-3-ról kiegyenlíteni, de csak most először a továbbjutást is kivívni, amely főcsoportdöntőt ér. Jól is indult a meccs a Rangersnek, amely a hatodik percben már vezetett, Brian Boyle találatával. A második harmad elején aztán jött a választ, Jussi Jokinen a playoffban a hetedik, egyb en utolsó gólját lőtte. A 2-1-s végeredmény már a 28. percben kialakult, a Matt Niskanen kiállítása miatt emberelőnyben játszó Rangers Brad Richards góljával megszerezte a vezetést, és mint később kiderült a győztes, továbbjutást érő gólt is.

Ami a gólokat illeti, éppen ezek hiánya lett a Pittsbugh bukásának egyik fő oka. A hetedik meccsen is megvolt a lövésszám, 36 ment Henrik Lundqvist kapujára, de az a csapat, amely az utolsó három meccsén, meccsenként csak egy-egy gólra képes, nem érdemelhet továbbjutást. Sidney Crosby 1+8-cal, -4-es plusz/mínusz mutatóval fejezte be a playoffot. Jevgenyij Malkinnak hat gól jött össze, de a Rangers elleni párharcban 3+4-gyel zárt. A Rangers 1994-ben nyert legutóbb konferenciadöntőt, akkor Stanleyt is. Két éve is eljutott odáig, de ott a New Jersey állította meg. Ez volt története második olyan hetedik meccse, amikor idegenben tudott nyerni. Jöhet a Boston, vagy a Montréal.

Véget ért a Minnesota álma is, a bajnok Chicago a hatodik, idegenbeli meccsen, hosszabbításban nyert és 4-2-vel jutott tovább. A mindent eldöntő gól a 69. percben esett, Patrick Kane ütötte. Előtte Kris Versteeg még a legelején szerzett a Blackhawksnak előnyt, majd a playoff egyik fiatal reménysége, a 23 éves Erik Haula egyenlített, alig húsz perccel később. Az élete első szezonjában szereplő hokis 46 meccsen 6 gólt szerzett az alapszakaszban, a playoffban 13 meccsen négyet. A Chicago még várja az ellenfelét, amely az Anaheim, vagy a Los Angeles lehet.

Főcsoport-elődöntők

Kelet

Pittsburgh Penguins-New York Rangers 1-2

A párharc végeredménye: 4-3 a Rangers javára.

Nyugat

Minnesota Wild-Chicago Blackhawks 1-2

A párharc végeredménye: 4-2 a Blackhawks javára.