Carterrel menetel a Los Angeles

2014.05.25. 09:14

carter2.jpgMár a Los Angeles vezet a nyugati főcsoportdöntőben, miután vasárnap hajnalban 4-3-ra győzte le a bajnok Chicagót. A Blackhawks egy emberhátrányos góllal nyitott, majd a Kings egy emberelőnyössel válaszolt. Aztán a bajnokcsapat csatára Jonathan Toews másodszor is betalált. Utána viszont a Los Angeles percei jöttek, három gól ütöttek egymás után, közte Jeff Carter is, aki ezzel már nyolcnál jár. Carter két gólpasszt is leosztott, a 19 playoff pontja még sosem volt. A végén még Patrick Sharp szépített, így a végén a Los Angeles-i szurkolók voltak elégedettek, akiket a meccs elején Slash, a Guns n Roses gitárosa szórakoztatott, a meccs előtti himnusz is az ő előadásban szólt.

Carter mellet azonban két újoncnak, Tyler Toffolinak és Tanner Pearsonnak is nagy szerepe volt a sikerben, a sorban az előbbi gólt ütött, utóbbi gólpasszt adott. A védelem is nagyon erős volt, Jonathan Quick 24-szer védett, Szlava Vojnov és Drew Doughty is gól ütött. Fontos megjegyezni, a Chicago 3-1-s, első meccsén elért győzelme óta a Los Angeles tíz gólt szerzett, nem érdemtelenül vezeti a párharcot 2-1-re. A folytatás hétfőn.

Könnyen lehet, hogy véget ért a szezon Daniel Carillo, a New York Rangers hokisa számára. A játékos a legutóbbi meccsen a vonalbíróra, Steve Driscollra támadt rá, amelyért 10 meccses eltíltással súlytották. A Montréal elleni párharcból maximum 4 meccs van, hátra, ha a Rangers döntőbe jut és ott is hetedik meccset játszhat, akkor léphet megint jégre Carcillo, amire azért valljuk meg, kevés az esély.

Nyugati főcsoportdöntő

Los Angeles Kings-Chicago Blackhawks 4-3 (1-2, 2-0, 1-1)

A párharc állása: 2-1 a Los Angeles javára.