Életben maradt a Chicago is

2014.05.29. 10:11

kane_3.jpgA szív bajnoka, így méltatja a hajnalban a második hosszabbításban győztes bajnokscsapatot az NHL hivatalos honlapja. A továbbjutástól egyetlen győzelemre álló Los Angeles ellen a második hosszabbításban, egészen pontosan a 83. percben ütött góllal nyert a Blackhawks, ezzel még maradt esély a fordításra. A meccs hőse egyértelműen Patrick Kane, aki gólt bár nem szerzett, de négy előkészítésében tevékeny szerepet vállalt, Brandon Saad gólt ütött és két gólpasszt adott. Álomszerűen kezdődött a meccs a hazaiaknak, a 73. másodpercben már vezettek előnyből, mivel Drew Doughty már a 30. másodpercben a büntetőpadon ült. Aztán a negyedik percben már 2-0 volt a Blackhawks javára. A Kings Jarret Stool és a 11. gólját szerző Marian Gaborik találatával a harmad végére 3-2-re zárkózott.

A Los Angeles olyannyira lendületben maradt, hogy 40 perc után már 4-3-ra vezetett. Jeff Carter egymás után a hatodik meccsén szerzett pontot, ezidő alatt 5 gól és 7 gólpassz a mérlege. A harmadik harmad legelején Ben Smith egyenlített ki, több ghól már nem esett. Az első hosszabbításban a 18 lövésen egyformán osztoztak a csapatok, majd 82:04-nél Brandon Saad ugratta ki a szabadon kilépő Michal Handzust, aki elfektette a kapust és bevágta a győztes gólt. A meccsen egy híján 90 lövés ment a kapukra, a hatodik meccset Los Angelesben, szombat hajnalban rendezik.

Azt még nem tudni, kik lesznek a nagydöntő résztvevői, de az már biztos, hogy a harc a Stanley Kupáért közép-európai idő szerint június 5-én hajnalban kezdődik.

Nyugati főcsoport-döntő, 5. mérkőzés:

Chicago Blackhawks-Los Angeles Kings 5-4 (3-2, 0-2, 1-0, 0-0, 1-0)

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-2 a Los Angeles javára.