A hősies Rangers szépített

2014.06.12. 08:49

golvonal.jpgNincs még vége a Stanley Kupának, a New York Rangers nyerte a döntő negyedik meccsét 2-1-re, ezzel szépített a párharcban. Kétség sem férhet ahhoz, hogy megérdemelte a győzelmet a hazai csapat, ezúttal a szerencse sem hagyta el, kétszer is a gólvonalon állt meg a korong. Igaz a védők megint összehoztak egy gólt, de a végén hősiesen óvták az egygólos előnyt és segítettek Henrik Lundqvistank, aki 40-szer védett jó – nem egyszer hatalmas bravúrral – a meccsen. A végére elképesztő volt a Los Angeles fölénye, mégsem sikerült bevinni a hosszabbítást érő gólt.

Úgy kezdett a Rangers, ahogy ebben a helyzetben kezdeni kell. Az utolsó esélyét ragadta meg és már a nyolcadik percben vezetett. Emberelőnyben támadhatott és egy a kékvonalra visszatett korongot John Moore bombázta rá, Benoit Pouliot a legjobbkor rakta bele az ütőjét és Jonathan Quick így már nem tudott védeni. Nem sokkal utána jött a meccs egyik legnagyobb helyzete. Egy lövés már túljutott Lundqviston, a lába között csúszott át a korong, de megállt a gólvonal előtt. Jeff Carter állt a legközelebb a gólszerzéshez, de elütött a korong fölött, amely a piros vonalon állt meg. Végül a hazai védők addig tuszkolták, míg sikerült megóvni a kaput.

A második harmadban egyre veszélyesebben játszott a Kings, mégis a Rangers ütött megint gólt. Chris Kreider lövése elment volna keresztbe, de jött Martin St. Louis és közelről, éles szögből bevágta. Két és fél perc múlva jött a szokásos New York-i védelmi rövidzárlat. Anton Stralman ütött el a korong felett, így Dustin Brown egyedül léphetett ki, nem is hibázott.

A harmadik harmad elképesztő Los Angeles-i fölényt hozott, a Rangersnek ekkor már csak a védekezésre maradt ereje. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy húsz perc játék alatt mindössze egyetlen kapura lövésre maradt ereje, míg a Kings 15-szor bombázott Lundqvist kapujára. Még sem született újabb gól, és jégkása megint a hazaiakkal volt. Egy korong ismét túljutott a hazai kapuson, de éppen a gól vonal előtt állt meg. Összességében 41-19 lett a kapura lövések aránya a Los Angeles javára, de a hősies védekezés és az elszántság most a New Yorknak hozott sikert. Szombat hajnalban ennél azért többre lesz szükségük, ha bajnoki álmaikat tovább akarják dédelgetni és a Rangers öltözőben egy újabb elemet akarnak felrakni a mágnestáblán elhelyezett, most még hiányos Stanley Kupához.

Stanley Kupa, döntő, 4. mérkőzés:

New York Rangers-Los Angeles Kings 2-1 (1-0, 1-1, 0-0)

gól: Pouliot (8.), St. Louis (27.), illetve Brown (29.)