A fiatalok már dolgoznak, dolgozzunk mi is

2014.07.23. 12:00

justinwilliams.jpgA csapatok legjobbjai természetesen még pihennek, sokan úgy, mint Justin Williams a Conn Smythe-val és a Stanley-vel. Az újoncok edzőtáborában azonban már napok óta pezseg az élet. Formálódnak a csapatok, így a legcélszerűbb, hogy az első posztokban a csapatok nyári szerződéseit nézzük végig. A legcélszerűbbnek az tűnik, hogy divíziónként nézzük át a csapatokat, a négy részt az Atlantic-kal kezdjük.

A Boston eddig minor hokisokkal erősített Cristopher Breen (védő, Calgary) és Jeremy Smith (kapus, Columbus), valamint a cseh David Pastrnak (csatár, Södertalje). A veszteséglista egyelőre erősebbnek tűnik: Chad Johnson (NY Islanders), Shawn Thornton, Blake Parlett (Florida), Jarome Iginla (Colorado), Andrej Meszaros (Buffalo), Mike Moore (Washington). Matt Bartkowski viszont egyéves megállapodást írt alá. A Bruins még így is 809 ezerrel van a fizetési sapka fölött.

Nagy mozgás volt ellenben a Tampánál. A vancouveri Jeff Costelloért Jason Garrisonért draftjogot adott. Anton Stralmant és Brian Boyle-t a NY Rangerstől, Jevgenyij Nabokovot a New York Islanderstől, Brenden Morrow-t a St. Louistól szerezte meg. Várható még mozgás, hiszen a Bolts is a sapka fölött áll. Az alapemberek közül Ryan Callahan, Alex Killorn is hosszabbított.

Ahogy számítani lehetett rá, a Montréal nem tudta megtartani Thomas Vaneket, de távozott Danny Briére, Josh Gorges, Brian Gionta, Devan Dubnyk és Nick Tarnasky is. A jobbak közül P.A. Parenteau (Colorado), Manny Malhotra (Carolina) az ismertebb érkező, viszont a Canadiensnek még 15 millió dollárja van szerződésekre. Detroitban egyelőre együtt a tavalyi csapat, David Legwand ment az Ottawába. Viszont Gustavsson, Quincey, Cleary hosszabbított. Ottawa egyik legjobbját veszítettte el. Jason Spezza a Dallas hokisa lett, Ludwig Karlssonnal ment a Starshoz, Alex Chiassonért, Nick Paulért és Alex Guptillért cserébe. Ales Hemsky is dallasi lett. A Detroit 8, az Ottawa 16 millió dollárral van a sapka alatt még, így bőven válogathat a szabadügynök piacon.

Torontóban megint jöttek-mentek a hokisok. Roman Polák St. Louisból, Stéphane Robidas Anaheimból, Leo Komarova Dinamo Moszkvából, Petri Kontiola a Cseljabinszkból, Mike Santorelli és David Booth Vancouverból. Ők a távozók: Mason Raymond (Calgary), Dave Bolland (Florida), T.J. Brennan és Nyikolaj Kuljomin (NY Islanders), Jerry D'Amigo (Columbus), Drew MacIntyre, Jay McClement és Tim Gleason (Carolina). A Maple Leafs még 6,6 milliót költhet.

A tavalyi pocsék szereplést feldtetné a Florida és a Buffalo is. A Panthers Jussi Jokinennen (Pittsburgh), Dave Bolland, Shawn Thorntonnal erősített. A Sabresbe is igen jó nevek érkeztek: Josh Gorgers, Brian Gionta, Cody McCormick, Andrej Meszaros, és Matt Moulson. Utóbbi tavaly már játszott a csapatban. A Florida még 6,4, a Buffalo 11,3 dollárt költhet még.