Lehet készülni, bombaerős lesz a Colorado

2014.07.29. 14:08

iginla_4.jpgKelet után nyugaton is körülnézünk, hogy alakulnak át a csapatok a nyári szünetben. Az elemzés tárgya most a Central-divízió. Nagyszerű idényen van túl a Colorado, így is lesznek változások, és ha csak a neveket nézzük, erősödésről lehet beszélni, hiszen Daniel Briére (Montréal), Brad Stuart (San Jose) és Jarome Iginla (Boston) feltétlen annak vehető. A távozók rovatban P.A. Parenteau, Matt Hunwick, és Paul Stastny a veszteség. Erősítés az is, hogy az egyik legjobb Avs-hokis, Ryan O'Reilly meghosszabbította a szerződését.

A St. Louis éppen a Coloradótól igazolt, Paul Stastny érkezett, viszont Ryan Miller a Vancouverben véd majd, Adam Cracknell a Los Angelesbe, Alexandre Bolduc az Arizonába, Vladimir Sobotka a KHL-be, Brender Morrow a Tampába, Derek Roy a Nashville-be távozott.

A Chicago legnagyobb erősítése, hogy Jonathan Toews és Patrick Kane is marad, mindketten 2023-ig hosszabbítottak. Nagy mozgás nem is nagyon volt, Brandon Bollig a Calgaryba ment, erősödés elől még Brad Richards érkezése a New York Rangerstől. A Minnesota legnagyobb nyeresége Thomas Vanek, aki nem maradt a Canadiensnél. Elment viszont Cody McCormick és Matt Moulson a Buffalóba, Dany Heatley pedig az Anaheimbe. Heatley legutóbb 28 ponttal zárta a szezont, Vanek a Buffalóban, az Islandersben és a Canadiensben 68-ig jutott.

Dallasban a csapat megeősítésén fáradoznak, így az Ottawával volt egy üzlet, amelyben Jason Spezzát és Ludwig Karlsson is sikerült megszerezni Alex Chiassonért, Nick Paulért, Alex Guptillért és egy draftjogért cserébe, a Senatorsból Ales Hemsky három évet írt al, Anders Linback pedig a Tampa kapuját cserélte fel.

Nashville-ben is elég veretes az érkezők sorra: James Neal (Pittsburgh), Anton Volcsenkov (New Jersey), Mike Ribeiro (Arizona), Derek Roy (St. Louis), Olli Jokinen (Winnipeg). Elment viszont Patrick Hornqvist és Nick Spalling a Pittsburgh-be, Michael Del Zotto és Patrick Eaves is. A Predators mellett a Winnipeg is lemaradt a playoffról. A Jetsnél ennek ellenére a távozók névsora hosszabb. Jokinen mellett Al Montoya (Florida), Zach Redmond (Colorado) és Andrew Gordon (Philadelphia) is máshol folytatja.