Újoncok a játéknap legjobbjai

2014.09.26. 13:24

detroit_9.jpgPörögnek a csapatok, és nagyon sok újonc igyekszik bizonyítani, hogy szükség lesz rá a szezonban. Nyolc alapszakasz meccset játszottak csütörtökön, volt közte egy Detroit–Chicago meccs is, amelyet a Red Wings 3-2-re nyert meg, a 23 éves Andrej Nestrasil (a képen) érdeme a győztes gól. A 23 éves hokis 2008 óta a tengeren túlon pallérozüdik, 2009-ben, a 3. körben draftolták. A másik érdekes meccsen a Philadelphia 4-0-ra győzte le a New Jerseyt, már egy harmad után hárommal vezetett a Flyers, amelyben az Shanye Gostisbehere és az 5 NHL-meccsel rendelkező Scott Laughton is eredményes volt.

A bajnok Los Angeles szétlövéssel győzte le az Anaheimet, a Montreal pedig hosszabbításban a Coloradót. A Minnesotában Zach Parise, és Thomas Vanek gólja is kevés a Pittsburgh elleni sikerhez, a hosszabbításban Brandon Suter döntött. Kilenc gólt hozozz a St. Louis és a Columbus találkozója, az utóbbiak 5-4-re nyerte, három emberelőnyös gólt is ütöttek. A 20 éves svéd, Filip Forsberg talált csak be a Nahsville-Tampa meccsen, nyert Preds, Pekka Rinne és Marek Mazanec hozta a shutoutot. Végül a Calgary otthonában a Vancouver 3-1-re tudott nyerni. Még Calgary szülöttje, Hunter Shinkaruk is gólt szerzett a Canucksnak. A fiatalt 2013-ban, az első körben draftolta a Vancouver. Az összes eredményt itt lehet megnézi.

A New York Islanders abban a csarnokban – Brooklynban, a Barclays Centerben – játszik pénteken a New Jersey-vel, amely a csapat otthona lesz a következő szezontól. A Nashville az RFA-s Ryan Ellisszel kötött szerződést. Eldőlt, hogy a lábtörést szenvedett Jordan Staalra 3-4 hónapig nem számíthat a Carolina. A Philadelphia vezetőségét meggyőzte a fiatal Travis Sanheim játéka, az idei elsőkörös draftosuk entry level-szerződést kapott.