A Sharks és a Wild még gólt sem kapott

2014.10.13. 12:46

tornyr.jpgElőször idézzük fel a hétfő hajnali meccseket, majd jöjjönek a vaásrnapiak. A hajnali két győztesnek, a Torontónak és a Los Angelesnek is a harmadik meccsén sikerült előszöt nyernie. Talán a Maple Leafs sikere nagyobb fegyvertény, ugyanis idegenben, a New York Rangers otthonában harcolta ki. Nem kis bravúrral, a második harmadban, valamivel több, mint kilenc perc alatt, ütöttek öt gólt. A New York-i Rich Nash már négy gólnál tart, de a pontszüretből most Phil Kessel vezzet ki a részét a legjobban, gólt ütött és két asszisztot osztott ki. Nem érdemtelenül lett a meccs embere. A második harmadban alaposan megszorta ellenfelét a Toronto, 19 kapura lövést, és öt gólt lehetett feljegyezni. A Maple Leafs 1990 óta nem kezdte három vereséggel az idényt, most is megúszta ezt a szégyent. Szegény Henrik Lundqvistot a negyedik bekapott gól után lecserélték.

A második harmad végére lerendezte a meccset a Los Angeles, a bajnok első győztes összecsapásán ekkor már 4-0 volt az állás, Bryan Little, 37:47-nél egyenlített. Ezúttal remekül működött a Tyler Toffoli, Jeff Carter, Tanner Pearson sor, mindhárman 1+1-gyel zárták a meccset, Drew Doughty két gólpasszt is adott, ezzel 164-nál tart, a Kings történetében az ötödik helyre jött védők rangsorában. A Winnipeg védőjének, Mark Stuartnak szomorúra sikeredett pályafutása 500. meccse.

Vasárnap 15 meccset játszottak, azaz az összes csapat pályára lépett, erre ebben a szezonban még egyszer kerül majd sor. A Washington idegenben lepte meg a Boston, Alekszandr vecskin kezdte a gólgyártás, kettőig jutott, a Capitals pedig négyig meg sem állt. Braden Holtby 29 védéssel hozta karrierje 12. gólnélküli meccsét. Ezzel a sikerrel mebvan Barry Trotz első szezonbeli győzelme.

A Toronto mielőtt New Yorkba ment volna nyerni, simán kikapott otthon a Pittsburgh-től, amelyben Sidney Crosby és Jevgenyij Malkin is elemében volt. A kanadai és az orosz hokis is góllal és két gólpasszal zárta a meccset, előbbit a legjobbnak választották. Patrick Hornqvist is hamar megtalálta a helyét, Chris Kunitz-cal és Crosbyval egy sorban két gólt és négy pontot hozott össze ezen a meccsen. A Penguins végül 41 kapura lövésig jutott el, szemben a torontói 25-tel. A meccsen egyébként öt emberelőnyös gól esett.

A második meccsén máris odalett a Detroit veretlensége, pedig az utolsó harmad elejéig még náluk volt az előny az Anaheimmel szemben. Aztán Matt Beleskey és a duplázó Ryan Getzlaf megfordította a meccset. A hazaiak vitatták a harmadik vendéggól jogosságát, szerintük az Anaheim-csatár szabálytalanul vette el a korongot Kronwalltól. A Ducks újonca, William Karlsson egy kapuvasos lövéssel tette le a névjegyét. A Detroitból Gustav Nyquist második meccsén is betalált.

Büntetőkkel nyert az Ottawa, ráadásul éppen a Tampa Bay legjobbja, Steven Stamkos hibázott, Mika Zibanejad viszont belőtte. Az ottawai Robin Lehner 38-szor védett, kollégája Ben Bishop 32-vel. Nagy volt a nyomás a Senators kapuján, a második harmadban 18-6 volt a kapura lövése aránya.

Lesz gondja a Floridának ebben a szezonban, most a New Jersey intézte el, amely az első két meccsén 11 gólig jutott, ilyen eredményesen pedig 1991 óta nem kezdte a szezont. Mike Cammalleri már a harmadik gólját lőtte, Damon Severson pedig élete második meccsén, az elsőt, sőt az első gólpassza is megvan a 20 évves, 2012-es draft második körösének. A Devils az első harmadban elintézte a meccset, ekkor már 4-0-ra vezetett, a Panthers pedig öt éve nem kapott ki ilyen különbséggel saját közönsége előtt.

Jól kapta el a fonalat a New York Islanders, és néhány órán belül másodszor is elintézte a Carolinát. Johny Boychuk megint elemébemn volt, két gólpasszt adott, akárcsak Kyle Okposo. John Tavarás, és Brock Nelson góllal és gólpasszal zárt. A meccs amúgy változatos volt, húsz percig az Islanders vezetett a Canes egyenlített, aztán a másodikban szerzett újabb két gólra már csak a triplázó Jiri Tlusty tudott válaszolni

Igencsak beragadt a rajtnál a Philadelphia, amelynek még nincs győzelme, egyetlen pontját pedig vasárnap, a Motréal ellen elbukott büntetős meccsen szerezte. Pedig nagyon nem úgy nézett ki, hogy itt vendégsiker fog születni. A 47. percben még 3-0 állt az eredményjelzőn, aztán a Canadiens hét és fél perc alatt három gólt berámokt. Az egyik oldalon Wayne Simmonds, a másikon Tomas Plekanec tart már 4-4 gólnál. A találkozó a nyolcadik büntetővel dőlt el, és Paranteau szerezte.

Kettőből kettővel áll a Columbus is, amely Rangerst verte, ilyen kezdet 2009 óta nem volt a csapat életében. A csapat szlovák újonca, Marko Dano első NHL-gólját szerezte. Blue Jackets csapategységét jelenti, hogy ezen a meccsen mind a négy sora betalált, Artyom Anyiszimov kétszer is. Rick Nash pedig volt csapata ellen volt eredményes.

Javított a St. Louis is, és Kevin Shattenkir, valamint Paul Stastny 3-3 gólpasszával somán verte a Calgaryt. A Flamesben Jiri Hudler és David Jones is kihagyta a meccset sérülés miatt.

Lassan indult be a Nashville, csak a 40. percben egyenlített a Dallas ellen, utána viszotn az utolsó harmadban két gyors gól eldöntötte a meccset. A Predators egyik legértékésebb játékosa, Paul Gaustad ezőttal gólt lőtt és gólpasszt adott, Eric Nyström 1+2-vel zárta a találkozót.

Magabiztosan halad a cél felő a Chicago, amely az utolsó harmadban, tizenegy és fél perc alatt lőtt négy góllal intézte el a Buffalót. A hazaiaknál Zemgus Girgensons már második gólját lőtte a szezonabn, a Chicagóban Duncan Keith, Marian Hossa, és Patrick Kane is eredményes volt. A legtöbb pont Brandon Saad neve mögé került, aki három gólpasszt jegyzett. A Kane, Andrew Shaw, Brandon Saad sor 2+5-tel zárta a találkozót.

Nem voltak rosszak azok az előre jelzések, amelyek a Colorado idei vergődéséről szóltak. Az Avs most nem csak kikapott a Minnesotától, de gólt sem tudott ütni Darcy Kuempernek, a Wild kapus 30-szor védett jól. 2008 óta nem kezdte két vereséggel a szezont a Colorado. Bár Patrick Roy edző csapata jobban játszott, mint az első meccsen, de továbbra is nagyon elégedetlen a szakvezető a látottakkal. Ráadásul a csapat most egy négy meccsből álló idegenbeli túrára indul.

Azt már tudjuk, hogy a Los Angeles sem nyertlen, de mielőtt ez bekövetkezett volna az Arizonától kapott ki úgy, hogy Pearson és Jeff Carter góljaival 2-0-ra is vezetett. 16 másodperccel a hosszabbítás lefújása előtt Oliver Ekman-Larsson döntötte el a vasárnapi meccset. A Coyotes-ban meglepetésre Devan Dubnyk kezdett, de megállta a helyét, 24-szer védett jól. Ekman-Larsson karriercsúcsnak számító nyolc lövéset eresztett meg, de csak egy, viszont a legfontosabb volt pontos. Keith Yandle három gólpasszt adott.

Nyolc gólt, büntetőpárbajt hozott a Vancouver és az Edmonton találkozója. Végül egyetlen Oilers-játékosnak sem sikerült betalálni, a másik oldalon is csak Chris Higgins volt eredményes. A vancouver Daniel Seding ezúttal az előkészítésben jeleskedett, három gólpasszt adott, az első volt pályafutása 500. asszisztja.

A San Jose úgy nullázta le a Winnipeget, hogy a harmadik harmadban egyetlen egyszer sem ütött kapura. A ligában a Minnesota és a Sharks az a két csapat, amely két meccsen egyetlen gólt sem kapott eddig. Azúttal Alex Stalock 30 védéssel maradt hibátlan.

5. játéknap, október 12.

New York Rangers-Toronto Maple Leafs 3-6 (1-1, 1-5-, 1-0)

Los Angeles Kings-Winnipeg Jets 4-1 (2-0, 2-1, 0-0)

4. játéknap, október 11.

Boston Bruins-Washington Capitals 0-4 (0-2, 0-1, 0-1)

Toronto Maple Leafs-Pittsburgh Penguins 2-5 (0-3, 1-1, 1-1)

Detroit Red Wings-Anaheim Ducks 2-3 (0-0, 1-1, 1-2)

Tampa Bay Lighting-Ottawa Senators 2-3 (1-0, 0-0, 1-2, 0-0, 0-1)

Florida Panthers-New Jersey Devils 1-5 (0-4, 1-1, 0-0)

New York Islanders-Carolina Hurricanes 4-3 (2-2, 2-0, 0-1)

Philadelphia Flyers-Montreal Canadiens 3-4 (2-0, 1-0, 0-3, 0-0, 0-1)

Columbus Blue Jackets-New York Rangers 5-2 (2-0, 1-1, 2-1)

St. Louis Blues-Calgary Flames 4-1 (2-0, 2-0, 0-1)

Nashville Predators-Dallas Stars 4-1 (0-1, 1-0, 3-0)

Chicago Blackhawks-Buffalo Sabres 6-2 (2-2, 0-0, 4-0)

Colorado Avalanche-Minnesota Wild 0-3 (0-1, 0-1, 0-1)

Arizona Coyotes-Los Angeles Kings 3-2 (1-2, 1-0, 0-0, 1-0)

Vancouver Canucks-Edmonton Oilers 5-4 (1-2, 2-2, 1-0, 0-0, 1-0)

San Jose Sharks-Winnipeg Jets 3-0 (2-0, 1-0, 0-0)