A Tampa szétlőtte a Montréalt

2014.10.14. 10:27

stamkos_7.jpgAzt már tegnap éjszaka megírtuk, hogy a Colorado az utolsó pillanatban lőt góllal nyert Bostonban, az Anaheim pedig lehokizta a Buffalót, most pedig következzen a két hajnali meccs, amelyek után továbbra is nyeretlen maradt a Florida, a Montréal pedig először kapott ki a szezonban úgy, hogy ráadásul a Tampa Bay egy hetessel küldte haza. Steven Stamkos volt a Bolts hőse kedd hajnalban. A 24 éves csatár 12 lövést eresztett meg az akkor még pályán lévő Carey Price kapujára, három be is ment. Ez volt a kanadai karrierjének nyolcadik triplája. Negyven perc után lekapták Price-t a jégről, de a helyére beálló Dustin Tokarski is kapott három gólt, 41-17 lett a végén a kapura lövések aránya, a harmadik harmadban egészen döbbenetes 18-1.

A Tampában Victor Hedman négy pontoig jutott három gólpassza mellett egyszer betalált. A 21 éves Vlagyiszlav Namestnyikov élete első NHL gólját ütötte.

A másik hajnali mecc már nem sikeredett ennyire látványosra, a 36. percben Clarke MacArthur egy emberelőnyös szituációból döntötte el a két pont sorsát az Ottawa javára, Craig Anderson 30 védéssel hozta karrierje 27. shutoutját. Anderson három idényt húzott le a Panthersben, azóta 11-2-1 a mérlege volt csapatával szemben, 2,06-os gólátlaggal, és 0,934-es védéshatékonysággal. A Florida drukkereinek továbbra is várni kell az első győzelemre. Amúgy teljes érdektelenségbe fulladt a meccs, mindössze 7311 volt a hivatalos nézőszám - bár a helyszíni kommentárok szerint ennél sokkal kevesebben voltak - ilyen szerény látogatószám pedig még nem volt a BB&T Arenaban.

Florida Panthers-Ottawa Senators 0-1 (0-0, 0-1, 0-0)

Tampa Bay Lightning-Montreal Canadiens 7-1 (2-1, 2-0, 3-0)