Az újonc svéd meccseket dönt el

2014.10.15. 12:53

karlsson.jpgÖt meccsen is túlóráztak a csapatok, így Philadelhiában, ahol az Anaheim vendégszerepelt. A Flyers első győzelme még várat magára, most is csak egy pontot sikerült összehozni. A szétlövésben Claude Giroux belőtte, a döntő körben viszont Sean Couturier kihagyta, nem hibázott viszont William Karlsson, aki eldöntötte. A fiatal svéd élete második NHL-meccsén duplázott, most pedig a győztes büntető fűződött a nevéhez, parádés bemutatkozás. Flyers pedig a vereség mellett azon is elgondolkodhat, hogy 2013. december 30-a, azaz hét egymás utáni meccsen képtelen büntetős meccset nyerni, amúgy 2008 óta nem volt ilyen gyenge idénykezdete.

Úgy vezettük fel a napot, hogy New York egyik fele volt a boldogabb a hajnali meccsek után. Nos, az már biztos, hogy az Islanders méltóan igyekszik búcsúzni Uniondale-től és a Nassau Coliseumtól. Városi riválisának legyőzése még akkor is nagy fegyvertény, ha azt nézzük, hogy a Rangers négyből három meccset bukott eddig a szezonban, pedig Rick Nash sorra lövöldözi most a gólokat, és már hatnál ját. A vendégeknél Kyle Okposo idei első gólja pályafutása 100. találata már, Johnny Boychuk pedig igazán jó vásár volt, három meccsen 2 gólja és 6 pontja van már. A meccs hőse a vendégkapus, Jaroslav Halak lett, 40 védés jött össze a végére. Az Islanders 1987-ben kezdte legutóbb három győzelemmel az idényt, négyet kezdésnek pedig 2001-ben, előtte meg 1976-ban produkált.

Nagy meccset, 10 gólt, szétlövést hozott a Washington és a San Jose csatája. Az első harmadban úgy nézett ki, eldől minden, hiszen a meccs a vendégeké volt, 3-0-ra elmentek, A Capitals 3-4-re visszajött, de aztán újra kétgólos volt a hátrány, amelyet az utolsó percekben, 76 másodperc alatt sikerült ledolgozni. A meccsen Ovecskin tarolt a pontokban, 2+1-et hozott össze. Scott Hannan 1000. meccsét játszotta. Két tapasztalt Caps-védő, Brooks Orpik és John Carlson is négy vendéggólnál a jégen volt, utóbbi -4-gyel fejezte be a meccset.

Picit megtorpant a Columbus, pedig a nyáron három évet hosszabbító Ryan Johanson két gólt is lőtt. De sokkal jobb volt nála Tyler Seguin, aki háromszor mattolta Szergej Bobrovszkijt. Ki kell emelni Jami Benn nevét is, a dallasi csatár parádés gólt lőtt, és háromszor kiszolgálta Seguint. A Stars legutóbbi 21-ből 14. meccsét nyerte meg a Nationwide Arenaban.

Két pocsékul kezdő csapat, a Carolina és a Buffalo közül az előbbi rossz sorozata tart tovább, a Sabres büntetőkkel tudott végül nyerni, az is csak a tizenhatodiknál, Zemgus Girgenson rávezetésénél dőlt el. A Buffalo gyakorlatilag végig vezetett, Zack Boychuk 58:12-nél egyenlített. Hogy múlik el a dicsőség, 2006-ban ez a két csapat játszotta a keleti konferencia döntőt, most a 27., és a 28. helyen áll a két csapat.

Phil Kessel nagyszerű, hosszabbításban lőtt góljával verte a Toronto a Coloradót. A túlóra 34. másodpercében a torontói csatár mindenki mellett elkorcsolyázott, majd magabiztosan ütötte a korongot a kapuba. Az Avalanche-ben Jarome Iginla az első két pontját szerezte meg, mindkettő assziszt volt.

Továbbra is hibátlan a New Jersey Devils, kevesen jósoltak ilyen jó kezdést, de Mike Cammalleri hátán viszi a csapatot. Most is két pontot szerzett, 4 gólja és 1 gólpassza van eddig. A meccs két legjobbja a két kapus, Cory Schneider, és a tampás Jevgenyij Nabokov volt. A Devils-csatár, Patrik Elias az 592. asszisztját jegyezte, ezzel 80. az örökrangsorban, Dino Ciccarellit érte utol.

A most ötvenszázalékos Calgary nyert a Centralt vezető Nashville otthonában. A szétlövésben csak Joe Colborne tudta értékesíteni a büntetőjét, aki éppen a 100. meccsén segítette csapatát győzelemhez.

Most alaposan kihokizta magát a bajnokcsapat, a Los Angeles 6-1-re verte az Edmonton, amely csak 21 másodperccel a vége előtt tudott szépíteni. Tanner Perason duplázott, sőt gólpasszt is adott, 4 gólja, 6 pontja van a 22 éves újoncnak, aki a legutóbbi idényben, 23 meccsen 3+4-ig jutott, pedig alig két perccel több jégideje van eddig idén. Viszont nagyon jó sorban kapott most helyet, Tyler Toffoli és Jeff Carter ezen a találkozón 4 góllal és 7 ponttal zárt. Az Edmonton mentségére legyen mondva,hogy a meccset Ryan Nugent-Hopkins és Jordan Eberle is kihagyta, Viktor Fasth kapus pedig az első harmadban megsérült. Ez volt a csapat edzőjének, Darry Sutternek a 100. győzelme, ő az első aki ezt a 183. meccsére elérte. Ez a találkozó volt Mike Leggo játékvezető 1000. NHL-meccse, meg is ünnepelték jól a meccs előtt.

New York Rangers-New York Islanders 3-6 (1-1, 1-1, 1-4)

Philadelphia Flyers-Anaheim Ducks 3-4 (0-2, 2-1, 1-0, 0-0, 0-1)

Washington Capitals-San Jose Sharks 5-6 (0-3, 3-1, 2-1, 0-0, 0-1)

Columbus Blue Jackets-Dallas Stars 2-4 (0-2, 2-0, 0-2)

Carolina Hurricanes-Buffalo Sabres 3-4 (0-1, 1-1, 2-1, 0-0, 0-1)

Toronto Maple Leafs-Colorado Avalanche 3-2 (1-1, 0-1, 1-0, 1-0)

Tamba Bay Lightning-New Jersey Devils 1-2 (0-0, 0-1, 1-1)

Nashville Predators-Calgary Flames 2-3 (1-1, 1-1, 0-0, 0-0, 0-1)

Los Angeles Kings-Edmonton Oilers 6-1 (3-0, 2-0, 1-1)