Krejci szakította meg a Boston rossz sorozatát

2014.10.16. 12:07

krejci_2.jpgAzt már beharangoztuk, hogy Michael Boedker volt a nap embere, és hogy 11 gól volt Glendale-ben, de a másik két csütörtök hajnali találkozó is nagy izgalmakat hozott. Például Detroitban két Original Sixes meccsét a Boston nyerte, nem mindennapi izgalmak között. A sérülésből legutóbb felépül bostoni, David Krejci góljával indult a meccs, amelyet Tomas Tatar egyenlített ki. Krejci - és a másik bostoni gólszerző - Reilly Smith is belőtte a hosszabbítás után a büntetőjét, míg a másik oldalon Andrej Nestrasil és Gustav Nyquist is kihagyta.

Érdekes, hogy a 23 fiatal csehre bízták a szétlövést, akinek ez volt a harmadik meccse. Nyquist viszont a harmadik meccsén a harmadik gólját szerezte. A Bruins, amely majdnem kétszer annyit lőtt kapura, mint a Detroit, három vereség után nyert ismét. A csapatban Simon Gagne 2013. április 27-e óta először lépett jégre.

Jonas Hiller zseniálilsan védett, 50 lövés ment 64 és fél percig a kapujára, de csak egyszer hibázott, elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a Calgary Chicagóban, hosszabbításban győzte le a Blackhawks-t. Hiába volt a hazai dominancia, Mikael Backlund 25 másodperccel a vége előtt eldöntötte a két pont sorsát. Ahhoz képest, hogy Hiller két vereséggel kezdte a szezont, erre a találkozóra nagyon összeszedte magát. A Flames hét emberhátrányból hatot kivédekezett, fantasztikus munkát végzett a védelem.

Az már nem lehet rossz meccs, ahol az első harmadban négy, a harmadikban öt gól, összesen tizenegy esik. Azért ezen a meccsen a védelmek nem álltak a helyzet magaslatán. Ennek ellenére Mike Smith (Arizona) és Ben Scrivens (Edmonton) is végig - illetve az edmontonit párszor lerántották - a jégen maradt. A hetedik idényét töltő Michael Boedker pályafutása első mesterhármasát ütötte, tavaly karriercsúcsot jelentő 19 gólig jutott, idén három meccsen már ötnél tart. A dán fiú második - a philadelphiai Wayne Simmondsszal együtt - a göllövőlistán, a hatgólos New York-i Rick Nash vezet. Az Edmontonban a 250. meccsét játsszó Taylor Hall duplázott, az Arizonában 13 játékos szerzett legalább egy pontot.

Néhány hír még a csapatok házatájáról. A Phildelphia a csatár Chris VandeVeldét a Lehigh Valley-től, Carolina Brody Suttert a Charlotte-tól hívta fel, a Hurricanes hokisa, Jeff Skinner csütörtökön térhet vissza. A Los angeles Kangs öt évre szóló, 20 millió dolláros szerződést kötött a 25 éves Jake Muzzinnal. A Detroit továbbra is türelemmel várja Daniel Alfredsson felépülését. Az Edmonton a sérült kapusát, Viktor Fasth-t az Oklahoma Cityben védő Richard Bachmannal pótolja egy ideig. 2016-ban, Nashville-ben lesz az All Star Game

Detroit Red Wings-Boston Bruins 2-3 (1-1, 0-1, 1-0, 0-0, 0-1)

Chicago Blackhawks-Calgary Flames 1-2 (0-0, 0-1, 1-0, 0-1)

Arizona Coyotes-Edmonton Oilers 7-4 (2-2, 2-0, 3-2)