A Boston három góllal fordított

2014.10.22. 09:34

bostonsjs.jpgA Boston ezen az estén megtalálta a győzelemhez vezető utat, illetve azokat a támadósorokat, amelyek képesek voltak az utolsó 20 percben 2-3-ról fordítani a San Jose ellen. Még Claude Julien, Boston-edző is lelkendezett a meccs után a látottakkal kapcsolatba. A Bruinsban Milan Lucic három gólpasszt adott, a San Joseban Logan Couture két gólt szerzett, a Boston 5-3-ra nyerni tudott. Ez volt a két csapat 31. egymás elleni meccse és a 17. bostoni győzelem. Még kilenc másik meccs volt a játéknapon, mindezekről a hajtás alatt.

Megtalálta a győztes utat a New York Rangers is. Mondani sem kell, Rick Nash megint eredményes volt, az ő gólja hozta a hosszabbítást, amelyben aztán Kevin Klen érdeme volt a győztes találat. A 29 éves védő idei első pontját szerezte. A 42 éves Jaromir Jagr gólt ütött és gólpasszt adott a Devilsben, a cseh hokis 1479. meccsén az 1760. pontjánál jár.

Megtorpant a remekül kezdő New York Islanders, és sorozatban másodszor kapott ki, pedig a Toronto ellen is jól kezdett, vezetett az első harmad végén, de a másodikban dominált a kanadai csapat, és négy gólt ütött Jaroslav Halaknak, akit aztán az ötödik bekapott gól után le is hoztak. Phil Kessel 3 pontjával (2+1) lett a meccs embere. Szerdán egyébként bemutatták az Islanders két új tulajdonosát, Jonathan Ledeckyt és Scott Malkint, akik az elkövetkező két idényben még kisebbségi, majd onnantól többségi tulajdonosként irányítják a klubot.

Hosszabbításban gyűrte le a Montréal a Detroitot, és már három pont előnnyel vezeti az Atlantic-divíziót. David Desharnais-nak csak 56 másodperc kellett a hosszabbításban a győztes gólhoz, a montréali kapus, Carey Price lett a meccs embere 27 védéssel. A Detroit a hosszabbításban egyáltalán, az utolsó harmadban is csak ötször lőtt kapura. A Red Wingsben Henrik Zetterberg megint gólt lőtt és első meccsét játszotta a szezonban Pavel Dacjuk, akinek lövése nem, de egy gólpassza volt a meccsen. Niklas Kronwall pedig a 600. meccsét játszotta. A Detroit 2007. december 4-e óta nem nyert meccset rendes játékidőben Montréalban.

Teljesen kiegyenlített meccset hozott a Nashville és az Arizona összecsapása is, egyedüül a büntetőket ütötték jobban a hazaiak. Ötből Derek Roy és Ryan Ellis is belőtte, utóbbi három pontjával lett a meccs embere. Az utolsó harmadban 17-5 a kapura lövések aránya a Preds javára.

Érik az edzőcsere Észak-Karolinában, a Hurricanes a liga egyetlen csapata, amely nem nyert még meccset, mindössze két pontja van, most Winnipegben kapott ki elég simán. A Jets újonca, Adam Lowry élete hatodik meccsén az első gólját szerezte, 2011-ben, a harmadik körben draftolták.

Rangadónak indult, de aztán sima 4-0 lett a Philadelphi chicagói vendégjátékából. Patrick Kane duplázott, Brandon Saad és Bryan Bickell is 1+1-gyel zárt, Patrick Sharp két gólpasszt adott, a kapuban pedig a fiatal finn, Antti Raanta élete második shutoutját érte el. A másik oldalon Steve Mason kapujára 43 lövés ment

Alaposan elintézte a Dallas a Vancouvert, hatvan perc alatt hat gólt rámolt be, Ryan Miller, majd Eddie Lack kapujába. Öt dallasi játékos szerzett két pontot, a veterán Erik Cole kétszer is eredményes volt. A meccs legjobbja mégis Kari Lehtonen lett, akinek 43 védése volt, alaposan rászolgált a meccs embere címre. A meccsen a Dallas már 5-0-ra is vezetett.

A Florida hosszabbításban, Brad Boyes emberelőnyös góljával nyert a Colorado otthonában. Az Avalanche továbbra is egy győzelemnél tart és az utolsó a Centralban. A Floridának két sikere van, érdekesség, hogy mindkettőt idegenben érte el.

Csak a harmadik harmadban, majd a hosszabbításban esett gól Calgaryban, a Tampa győzelmét Ondrej Palat találata hozta. Palat mellett a két kapus, Karri Ramo, illetve Jevgenyij Nabokov lett a legjobb háromban. Az újonc, tavalyi 1/3-as Jonathan Drouin ezúttal Valtteri Filppula és Steven Stamkos mellett kapott helyet. Ennek a sornak az érdeme a Tampa egyenlítő gólja.

Boston Bruins–San Jose Sharks 5-3 (1-1, 1-2, 3-0)

New Jersey Devils–New York Rangers 3-4 (1-1, 1-0, 1-2, 0-1)

New York Islanders-Toronto Maple Leafs 2-5 (2-1, 0-4, 0-0)

Montréal Canadiens-Detroit Red Wings 2-1 (0-0, 0-1, 1-0, 1-0)

Nashville Predators–Arizona Coyotes 4-3 (1-1, 1-1, 1-1, 0-0, 1-0)

Winnipeg Jets–Carolina Hurricanes 3-1 (2-1, 1-0, 0-0)

Chicago Blackhawks–Philadelhpia Flyers 4-0 (3-0, 0-0, 1-0)

Dallas Stars–Vancouver Canucks 6-3 (3-0, 3-2, 0-1)

Colorado Avalanche–Florida Panthers 3-4 (0-2, 3-1, 0-0, 0-1)

Calgary Flames–Tampa Bay Lightnings 1-2 (0-0, 0-0, 1-1, 0-1)