Perry csak úgy szórja a triplákat

2014.10.23. 14:46

perrz.jpgAz anaheimi már az idei második mesterhármasnál tart. Az első meccsén a Pittsburghnek, most pedig a Buffalónak lőtt három gólt, a Ducks sorozatban a hatodik győzelménél tart, 6-1-0-s mérleggel, három pont előnnyel vezeti Pacific-divíziót, a Buffalo pedig már csoportjában négy ponttal lemaradva áll az utolsó helyen. Ryan Getzlaf két gólpasszt adott, a buffalói Tyler Ennis gólja pedig azt jelentette, hogy a Sabres megúszta azt a szégyent, hogy klub történetében először három gólnélküli meccset játsszon. A Ducks 57 bliból 36-ot hozott el, a negyedik gólt szerző Ryan Kesler egymaga 18-ból 12-öt. Azért a Buffalónak csak összejött egy negatív sorozat, ebben a szezonban az eddigi 24 emberelőnyös helyzetből egyetlen egy gólt sem ütött, ilyen rossz periódusra 2003–2004-es szezon óta nem volt példa, akkor a New York Rangers 32 kihagyott lehetőség után szerzett gólt.

Az Anaheim sorozatos sikere felülírta a Pittsburgh meglepő hazai győzelmét, hogy a hajtás fölé kerüljön. A Penguins meglepő, 5-3-s vereséget szenvedett otthon az idén eddig szenvedő Philadelphiától. Flyers öt játékosa szerezte az öt vendéggólt, Sean Couturier még két gólpasszt is tett hozzá, Claude Giroux és Jakub Voracek is két asszisztig jutott. A másik oldalon az 1+1-gyel záró Nick Spaling lett a legeredményesebb. A Pittsburgh vereségének egyik oka, a speciális egység ezen a meccsen nyújtott gyenge teljesítménye, igaz csak két emberelőnyös lehetősége volt a Pensnek, de a szezonban először nem ütött poweplay-gólt. A Philadelphiában a francia Pierre-Edouard Bellemare élete első NHL-gólját szerezte. A Pittsburgh center, Brandon Sutter, és védője, Kris Letang -4-es plusz/mínusz mutatóval zárt.

Az Edmontonnak mindössze 20 lövés elég volt, hogy legyőzze a Washintont, az Oilers egymás után kétszer nyert meccset, erre idén április 7-e óta nem volt példa. Már csak azért is, mert ez volt az Olajváros idei második sikere. A washingtoni Alekszandr Ovecskinnek csak a harmadik harmadban volt lövése, kettő is, de a meccs második legjobbjának választott Ben Scrivens fogta ezeket.

Ahogy már tegnap este megírtuk, az Ottawa–Toronto meccs elmaradt, az Ottawában, több helyen történt lövöldözés miatt. A találkozó időpontját később jelölik ki.

Pittsburgh Penguins-Philadelphia Flyers 3-5 (1-2, 1-0, 1-3)

Edmonton Oilers-Washington Capitals 3-2 (1-1, 2-1, 0-0)

Anaheim Ducks-Buffalo Sabres 4-1 (1-0, 1-0, 2-1)