Így csak egyszer fordított a Rangers

2014.10.28. 09:47

rangers_4.jpgEz aztán igazi férfimunka volt, amit a New York Rangers produkált kedd hajnalban. Az utolsó húsz percre úgy korcsolyáztak ki, hogy a Minnesota 3-0-ra vezetett a Madison Square Gardenben, aztán beindult a hazai henger. A góllövőlistát holtversenyben vezető Rick Nash kiosztott egy gólpasszt, majd maga is lőtt egyet. Jason Zucker hiába válaszolt egy újabb Wild góllal, 13 perc alatt - a negyedik és az ötödik gólt 37 másodperc alatt szerezve - 5-4-re nyert a Rangers. A 2013-as harmadik körös újonca, Anthony Duclair élete első NHL-gólját szerezte.

A klub történetében 1956. január 4-e óta most fordult elő először - összesen másodszor - hogy a Rangers 0-3-ről a harmadik harmadban képes legyen megfordítani egy meccset. Öt olyan hazai játékos volt, aki legalább két pontot szerzett. Henrik Lundqvist 582. győztes meccse azt is jelenti, hogy a franchise holtversenyben (Gump Worlseyval) második legeredményesebb kapusa. A 31 gólos Mats Zuccarello pedig a leggólerősebb norvég születésű játékosa lett az NHL-nek.

Ben Scrivens őrzi nagyszerű formáját, amely egyben azt is jelenti, hogy az Edmonton sorozatban negyedszer nyerni tudott, ilyenre pedig már jó régen, 2013 áprilisa óta nem volt példa. A kapus most 29-et, az elmúlt négy meccsen 117 lövésből 110-et megfogott. Ráadásul az Oilers éppen azt a Montréalt nullázta le, amely eddig kiválóan teljesített, nyolc meccsből csak egyszer kapott ki. Benoit Pouliot szerezte az első és egyben győztes gólt is, első találata volt, mióta július 1-én csatlakozott az Edmontonhoz. A csapat legjobbja, a már ötgólos Taylor Hall is betalált, a végén az üres kaput találta el.

New York Rangers-Minnesota Wild 5-4

Edmonton Oilers-Montreal Canadiens 3-0