Az egyik orosznak ment, a másiknak nem

2014.10.30. 11:09

kucserov.jpgSzerda hajnalban 12, csütörtökön két meccset játszottak az NHL-ben. A szerdán két orosz hokis számára hozta meg az első mesterhármat. A Tampában Nyikita Kucserov, a St. Louisban pedig Vlagyimir Taraszenko lőtt először életében három gólt az NHL-ben. A Pittsburgh még 3-1-re égett a New Jerseyvel szemben, aztán viszont hét Penguins-gól jutott egymás után, a vége pedig kiesés lett. Sidney Crosbynak sikerült egyedül dupláznia, Jevgenyij Malkin pedig egymás után a nyolcadik meccsén szerzett pontot, 4+7-tel áll.

A hetedik meccsén már nem tudott nyerni a Los Angeles, a bajnok sorozatát a Philadelphia állította meg, méghozzá egy korábbi Kings-hokis, Brayden Schenn hosszabbításban ütött góljával. Még mindig nyeretlen a Carolina, amely most Vancouverben kapott ki. Egyébként sem győzni jár a kanadai városba, hiszen ez 1999 óta egyszer sem sikerült az Hurricanesnek. A Colorado kapusa, Szemjon Varlamov 49 lövést védett, ezzel együtt sem jött össze a győzelem, a San Jose szétlövésben nyert.

Ritka negatív csúcsot döntött a Buffalo, mindössze tízszer lött a Toronto kapujára, a Maple Leafs-kapus pedig még soha nem kapott ilyen kevést lövést. Az anaheimi John Gibson sem kapott gólt, a Ducks a Chicagót győzte le. Meglepő vereséget szenvedett otthon a New York Islanders, amely a Winnipegtól kapott ki, a Bostont pedig a Minnesota győzte le a TD Gardenben, az utols negyedórában ütött három góllal. A kanadai rangadón büntetők döntöttek, a Montréal továbbra is zseniális, Calgaryban nyert.

Alekszandr Ovecskin olyat tett, jobban mondva olyat nem tett, amit még soha, amióta az NHL-ben hokizik. Egymás után az ötödik meccsén sem tudott pontot szerezni, ennek megfelelően a Washington kikapott Detroitban. Justin Albdelkader volt elemében, két gólt szerzett és gólpasszt is adott, Pavel Dacjuk két pontig jutott. A meccset megelőző himnusz alatt a Red Wings legendáját, Gordie Howe-ot mutatták a kivetítőn, így kivánt midenki jobbulást a vasárnap stroke-ot kapott legendás hokisnak. Otthon kapott ki az Edmonton a Nashville-től, amely továbbra is három pont előnnyel vezeti a Central-divíziót. Craig Smith kétszer is betalált Ben Scrivens kapujába, a svájci Roman Josi pedig két gólpasszt adott. Az Oilers öt meccse tartó veretlenségi sorozata szakadt meg ezzel.

Boston Bruins-Minnesota Wild 3-4

New York Islanders-Winnipeg Jets 3-4

Philadelphia Flyers-Los Angeles Kings 3-2, hosszabbítás után

Pittsburgh Penguins-New Jersey Devils 8-3

Columbus Blue Jackets-Ottawa Senators 2-5

Toronto Maple Leafs-Buffalo Sabres 4-0

Tampa Bay Lightning-Arizona Coyotes 7-3

Chicago Blackhawks-Anaheim Ducks 0-1

Dallas Stars-St. Louis Blues 3-4, hosszabbítás után

Colorado Avalanche-San Jose Sharks 2-3, szétlövés után

Calgary Flames-Montreal Canadiens 1-2, szétlövés után

Vancouver Canucks-Carolina Hurricanes 4-1

 

Washington Capitals-Detroit Red Wings 2-4

Edmonton Oilers-Nashville Predators 1-4