Hossa: 1100 meccs, 1000 pont

2014.10.31. 11:07

hossa.jpgIzgalmas tíz meccset játszottak a csapatok péntek hajnalban az NHL-ben. A tízből hét olyan volt, amelyen csak egy gól döntött, kettő a hosszabbításban, három a szétlövésben dőlt el. Két találkozó ért véget elég simán, érdekes módon három jó formában hokizó csapatot - a Los Angelest, az Anaheimet, és a New York Islanderst - nulláztak le. Az biztos, hogy Marian Hossa a nap embere. Az ottawát legyőző Chicago játékosa pályafutása 1100. meccsén az 1000. pontját szerezte, az aktív játékosok közül a negyedik legeredményesebb, az örökrangsorban pedig a 80. helyen áll. Egy régi, negatív rekord is megdőlt éjszaka, a New Jersey 18 vesztes meccs és 2013. március 10-e óta először tudott szétlövéses meccset nyerni.

De először a nap rangadóját, amelyen a Pittsburgh a Los Angelest nullázta le. Itt is volt egy jubiláló, mégpedig Jevgenyij Malkin, aki 400. asszisztját jegyezte, Mario Lemieux (1033), Jaromir Jagr (640), Sidney Crosby (503), Ron Francis (449) az ötödik a klub örökrangosrában. Marc-Andre Fleury pedig pályafutása 30. meccsén védett hibátlanul.

A másik nullázó a Colorado és a 40 védésig jutó Szemjon Varlamov, a szenvedő pedig a New York Islanders volt. Nem nagyon ment eddig az Avsnak, de most kijött a lépés, ahogy Nathan MacKinnonnak is, aki az első két gólját szerezte az idényben. A Boston a sírból hozta vissza a Buffalo elleni meccset, Brad Marchand 54:30-nál egyenlített, a győztes gólt a hosszabbításban ugyanó lőtte. Hasonló bravúrral fordított a Minnesota is, amely negyedórával a vége előtt 1-3-ra állt a San Joseval szemben, de jöt Kyle Brodziak, aki szintén első két szezonbeli gólját jegyezte, egyenlített, a meccs szétlövésben dőlt el, a Wild az utolsó hét hazai meccse mindegyikén legyőzte a Sharkst. Mikko Koivu a 37. büntetős gólját szerezte, amellyel az aktív játékosok között utolérte Zach Parise-t, és Brad Boyest.

A Florida is gátrányból fordított az Arizonával szemben, a Tampa Bayben Steven Stamkos kkét gólt ütött a Philadelbiának. A Flyers 54 másodperccel a vége előtt szépített, de egyenlítésre már nem maradt idő. A Bolts hokisa, Valtteri Filppula pályafutása negyedik meccsén ért el három gólpasszt Nagyon szorosan alakult Vancouverben is, a Canucks hiában vezetett két góllal. Alex Galchenyuk és Max Pacioretty találataival kiegyenlített a Montréal, végül Daniel Sedin a hosszabbításban döntötte el a meccset. Az Anaheimet a St. Louis nullázta le, Jake Allen másodszor nem kapott gólt pályafutása során, Alexander Steen már az első harmadban beütötte a győztes gólt. A nap mérföldkövesei továbbá a bostoni Loui Eriksson (162+238-400), és csapattársa Dennis Seidenberg (35+165-200), az Islanderses Kyle Okposo 400. meccsét játszotta.

Buffalo Sabres-Boston Bruins 2-3, hosszabbítás után

New Jersey Devils-Winnipeg Jets 2-1, szétlövés után

Pittsburgh Penguins-Los Angeles Kings 3-0

Ottawa Senators-Chicago Blackhawks 4-5, szétlövés után

Tampa Bay Lightning-Philadelphia Flyers 4-3

Florida Panthers-Arizona Coyotes 2-1

St. Louis Blues-Anaheim Ducks 2-0

Minnesota Wild-San Jose Sharks 4-3, szétlövés után

Colorado Avalanche-New York Islanders 5-0

Vancouver Canucks-Montreal Canadiens 3-2, hosszabbítás után