Rick Nash megállíthatatlan

2014.11.06. 09:17

nashbrassard.jpgHárom meccset rendeztek csütörtök hajnalban és egyik sem ért véget a 60. percben, két hosszabbításos, és egy szétlövéses meccsel fejeződött be a játéknap. A New York Rangers nagy csatában győzte le a Detroitot, Derick Brassard karrierje során harmadszor ütött overtime-os győztes gólt, másodszor a Red Wingsnek. A Rangers sorozatban az ötödik meccsét nyerte meg riválisával szemben, és ilyen hosszú sorozatra 1983 januárja és 1984 januárja között nem akadt példa. Rick Nash is folytatta, a csatár a 12. meccsén már 10. gólját szerezte, Corey Perry (11 gól) mögött második a góllövőlistán.

A Rangers edzője, Alain Vigneault a 900. meccsén állt a kispadok mögött, az aktívak közül Joel Quenneville (CHI), Lindy Ruff (DAL), Ken Hitchcock (STL), Barry Trotz (WSH), Paul Maurice (WPG) és Darryl Sutter (LAK) érte el ezt a mérföldkövet. A 25-ször védő Henrik Lundqvist a második harmadban megfogta Gustav Nyquist büntetőjét is, 1954 óta ez volt a második büntető, amelyet a Detroit a Rangersnek üthetett, de ez is kimarad. 1987-ben Petr Klima rávezetését John Vanbiesbruck fogta meg.

Jó napjuk volt a New Yorkiaknak, hiszen a Rangers mellett az Islanders is nyert. Bravúr volt ez is, hiszen Anaheimbe nem nyerni járnak a csapatok, a Ducks másodszor kapott ki otthon, először hosszabbításban, az Islanders pedig 2010. december 16. óta először nyert itt. John Tavares volt a hős, aki két gólt, közte a győztest is szerezte. A Montréal a Buffalot verte szétlövésben, PA Paranteau a rendes játékidőben is betalált, aztán a győztes büntetőt is bevágta, a Canadiens egymás után hatodszor intézte el a Sabrest. Parenteau eddig ötven százalékosan lövi a büntetőket (28-ból 14), az aktív játékosok közül csak a St. Louis-i T.J. Oshie (55,1%) és az Islanderszes Frans Nielsen (54,1%) jobb nála. Andrej Markov a 448. pontját szerezte – gólpasszból – a meccsen ezzel a klub védőinek örökrangsorában a 3. helyére jött fel, Doug Harveyt előzte meg.

chicago_10.jpgSzerdán bemutatták a Chicago Blackhawks új mezét, amelyben a 2015-ös Winter Classicon lép majd jégre. A klub 1957-ben viselte ezt a dresszt. Néhány statisztikai érdekesség még a játéknapról: a buffalói Tyler Ennis 100. gólpasszát jegyezte, a Rangersből Martin St. Louis és Matt Hunwick is két-két pontot ért el. A Canadiensben Lars Eller a 300. meccsét játszotta. Szerdán szerződést hosszabbítottak Marc-Andre Fleuryvel. A Pittsburgh kapusa négyéves kontraktust írt alá, 23 millió dollárt fog kapni erre az időre. A Columbus játékosa, Jack Johnson hárommeccses eltiltást kapott, a Carolina-s Jiri Tlusty elleni szabálytalanság miatt. 14 éve nem fordult elő olyan, hogy a New York Rangersben valaki három egymás utáni meccsen több, mint 30 percet töltsön a jégen. Most Dan Girardi büszkélkedhet ezzel a rekorddal, amely legutóbb Brian Leetch-é volt.  A játéknap három legjobbja: 1. John Tavares (NYI), 2. Derick Brassard (NYR), 3. Pierre-Alexandre Parenteau (MTL).

 

Buffalo Sabres–Montreal Canadiens 1–2 – szétlövéssel

New York Rangers–Detroit Red Wings 4–3 – hosszabbítás után

Anaheim Ducks–New York Islanders 2–3 – hosszabbítás után