A szülei tették tönkre a Columbus-hokist

2014.11.20. 15:59

jackjohnson.jpgJack Johnson, a Columbus Blue Jackets olimpiai ezüstérmese csődbe jutott. Döbbenetes tény, de a játékos ebben a szezonban 5 millió, az elmúlt három idényben 10,5 millió dollárt keresett. Ahelyett, hogy jó létben számolgatná a dollárkötegeket, egy hónappal ezelőtt csődöt jelentett, amelyet a Columbus Dispatch lap most hozott nyilvánosságra. Johnson azt is elmondta, hogy rossz emberek rossz tanácsai vezették ide, hozzátette, hogy szülei tanácsára hallgatott, ezért került ekkora bajba.

Johnson 2008-ban szakított akkor menedzserével, Pat Brissonnal, és a fiatal amerikai hokis teljesen eltévedt a materiális világ útvesztőiben. Az elején még tudatában volt szülei pénzügyi befektetéseinek, de aztán elveszítette a fonalat. A baj 2011-ben kezdődött, akkor még csak másfél millió dollárról volt szó. Később szülei szó szerint lerabolták és egyre hátrányosabb kamatozású kölcsönöket vettek fel, így vettek házat Manhattan Beach-en is. A kölcsönök mindegyikáhez a játékos nevében jutottak hozzá.

Johnson már csak a végeredménnyel szembesült, amikor kiderült, hogy minden NHL-ben keresett pénzét elveszítette. Don Fehr, a játékos-szakszervezet, az NHLPA ügyvezető igazgatója annyit mondott, hogy szomorú eset, de ebben az esetben ők nem tehetnek semmit. "Sokszor előfordul, hogy a játékosok olyanokra bízzák a pénzüket, akik közel állnak hozzájuk. Láttam már olyat, hogy a szülő foglalkozott a befektetésekkel, de ilyen csúnya esettel még nem találkoztam. "

John Davidson, a Columbus Blue Jacket elnöke elmondta, tud az esetről, és a klub és a csapat is mindent megtesz a védő megsegítésére. A 27 éves játékost a Carolina draftolta 2005-ben, de aztán a Los Angelesben mutatkozott be az NHL-ben, 2011 óta a Columbus hokisa. 505 meccsen 44 gólja 153 gólpassza van, idén 15 meccsen 0+7-nél tart. 2010-ben, Vancouverben olimpiai ezüstérmet nyert.