Öngól a hosszabbításban, félpályás gól Dallasban

2014.11.26. 10:21

hanzal.jpgBizonyosan a furcsa gólokról marad emlékezetes az NHL szerda hajnali játéknapja. Egészen furcsa körülmények között nyert a Colorado az Arizona otthonában. A Coyotes az első harmadban gyorsan, 7 perc 17 másodperc alatt bevert három gólt, és a hazai szurkolók már hátradölhettek, de még a második harmad végén sem izgultak, mert még mindig 3-1-re vezettek. Aztán gabriel Landeskog duplázott, majd Matt Duchene egyenlített. A győztes gólt a hosszabbításban Daniel Briére jegyezte, de Martin Hanzal lőtte. A saját kapujába. Briére tette volna középre a labda, Hanzal el akarta söpörni, de éppen a saját kapujába sikerült, Mike Smith-nek esélye sem volt. Jarome Iginla mindkét Landeskog-gólnál előkészítő volt, 1181. pontját szerezte, amellyel a 48. az örökrangsorban és harmadik az aktív játékosok sorában.

A másik furcsa eset Dallasban történt. Az első szezonját töltő svéd, John Klinberg szerezte a dallasiak első gólját, méghozzá majdnem a félpályáról. Egy bedobás után lecsorgó korongot lőtt meg nagyon erősen a 22 éves védő, a korong a hálóban kötött ki. Ebben azért Viktor Fasth kapus vastagon benne volt. A Stars végül 3-2-re nyert, Tyler Seguin megint két gólt lőtt. A 22 éves, 2010-es 1/2-es már 17 gólnál tart és vezeti a góllövőlistát. Utolsó négy meccsén négy gólja volt, 22 meccsen 28 pontja van. Az Edmonton, amely csoportja utolsó helyén áll, sorozatban a hetedik vereségét szenvedte el.

Evander Kane két gólt szerzett a Winnipegben, a másodikat 18 másodperccel a vége előtt, a Jets 4-2-re verte a Columbust idehenben. A Jets már a kilencedik másodpercben vezetést szerzett, a rekord a nyolc másodperc. Az Ottawa az utolsó harmadban fordította meg a meccset St. Louisban, az egyenlítő gól az utolsó percben esett. Ahogy ilyenkor lenni szokott, a pillanatnyi lélektani fölényt kihasználva a Senators a szétlövést is hozta. A Bluesban Barret Jackman a 745. meccsét játszotta a klubban, a harmadik a franchise történetében, Brett Hullt érte utol. Ugyancsak a szétlövés döntött a Nashville javára a bajnokcsapattal szemben. Itt a Los Angeles az utolsó harmad 38. másodpercében mentette döntetlenre a meccset. A Predatorsban Shea Weber 223. asszisztjával a franchise legtöbb gólpasszt adó védője lett.

A vancouveri Ryan Miller húsz védéssel hozta shutoutra a New Jersey elleni meccset, ez volt a kapus 31. gólnélküli meccse. A meccs előtt a közelmúltban elhunyt Pat Quinnre emlékeztek. Az Anaheom egymás után a 19. meccsen győzte le hazai pályán az idén kifejezetten jó szereplő Calgaryt. A Flames 2004. január 19-e óta képtene nyerni a kaliforniai városban. A Ducks kétharmadnyi játék után már 3-0-ra vezetett, a Calgary innen kapaszkodott fel, de a második gólja már túl későn, 26 másodperccel a vége előtt esett. A Ducksban Andrew Cogliano a 563. meccsét játszotta egymás után, amely a hatodik leghosszabb az NHl történetében.

Columbus Blue Jackets-Winnipeg Jets 2-4

St. Louis Blues-Ottawa Senators 2-3, szétlövés után

Nashville Predators-Los Angeles Kings 4-3, szétlövés után

Dallas Stars-Edmonton Oilers 3-2

Arizona Coyotes-Colorado Avalanche 3-4, hosszabbítás után

Vancouver Canucks-New Jersey Devils 2-0

Anaheim Ducks-Calgary Flames 3-2