Ma sem ment az Edmontonnak

2014.12.04. 11:37

mtlwpg.jpgA csütörtök hajnali meccsek mindegyike a megemlékezéssel kezdődött. Egy perces gyászszünettel emlékeztek a szerdán elhunyt montréali legendára, Jean Béliveau-ra. A Canadiens játékosok fejében is ez lehetett, mert a bedobás után a 19. másodpercben már gólt is kaptak St. Paulban. A Minnesota a második harmadban is lőtt egyet, a Montréal csak a legvégén tudott szépíteni. A Wild hokisa, Jason Zucker szinte az alapvonalról vágta be, a korong pedig átperdül Carey Price testén. A 22 éves Zucker már most több meccset játszott, mint az elmúlt két idényben, 10 gólja pedig most több, mint tavaly és tavaly előtt összesen.

Kilencgólos meccset nyert meg az Anaheim, a Philadelphia már sorozatban ötödször szenvedett vereséget. Nulla gólos első húsz perc után hat gól esett a másodikban. A Flyersben Wayne Simmonds két gólt szerzett, a másodikkal - három másodperccel a vége előtt - egyenlített, a hetedik olyan játékos az idényben, aki az utolsó másodpercben egyenlít. Az Anaheim ezzel 37 pontos, a Tampával együtt a liga élén áll. A meccs legjobbjának választott Sami Vatanen gólt szerzett, 27 meccsén már a 21. pontját szerezte.

A Chicago simán győzte le a St. Louist, Kris Versteeg három pontot gyűjtött, Patrick Kane pedig kétszer is betalált. A Blues kispadján már ott ült Martin Brodeur, aki a hírek a szerint a következő meccsen, a Nashville elleni csoportrangadón már kezdeni fog. A Blackhawks sorozatban negyedik győzelmével utolérte a második Bluest, és egyre van az első Nashville-től. Kane-nek ez a harmadik kétgólos meccse az idényben. A St- Louis 2010. április 7-e óta nem tud nyerni a United Centerben.

Hiába fordított 0-1-ról az Edmonton Winnipegben, a végén hosszabbításban kapott ki, amely sorozatban a 11. veresége. A Jetsben a 22-szer védő Ondrej Pavalec, és az 1+2-vel záról Jacob Trouba volt a legjobb, a győztes gól Dustin Byfuglien érdeme, amelyet 3:06-tal a vége előtt ütött. A franchise 2011. márciusa óta nem így meccset, hogy a végén tudott egyenlíteni, majd a hosszabbításban győztes gólt szerezni. Trouba pedig a klub Winnipegbe költözése óta a legfiatalabb (20 éves és 280 napos) hokis, aki három pontra volt képes egy meccsen, de az egész franchise történetében is az ötödik legfiatalabb.

Az Oilersben Jordan Eberle a 300. meccsét játszotta. A Los Angeles hat évre, 24 millió dollárért meghosszabbított a védő Alec Martinez szerződését. Martinez részese volt a klub mindkét utóbbi Stanley Kupa győzelmének. Az Anaheim Jason LaBarbera sérülése miatt szerződést kinált Ilja Brizgalovnak, aki az előző idényben az Edmonton, majd a Minnesota kapusa volt, de nyár óta nincs csapata, 2000-ben még a Ducks draftolta a 44. helyen, 2007-ben Stanleyt nyert a klubbal. A szerdán a Jaromir Jagrt levadászó, pittsburgh-i Robert Bertuzzi kétmeccses eltiltást kapott.

Minnesota Wild-Montreal Canadiens 2-1

Chicago Blackhawks-St. Louis Blues 4-1

Winnipeg Jets-Edmonton Oilers 3-2, hosszabbítás után

Anaheim Ducks-Philadelphia Flyers 5-4, szétlövés után