A Toronto 12 éve nem volt ilyen jó

2014.12.15. 10:16

toronto_4.jpgA Toronto szétlövésben győzte le a bajnok Los Angelest, és ezzel a Maple Leafs sorozatban ötödször nyert, ilyen sorozata ebben az idényben még nem volt, utolsó 11 meccséből kilencedszer nyert. A kanadai csapat ezzel maradt a negyedik az Atlantic-divízióban, de már csak két pont a hátránya az első Tampával szemben, ez volt a 13. hazai sikere, ennél több pedig senkinek nincs jelenleg a bajnokságban, a klubnak is legutóbb 2002-ben sikerült ilyen eredményesen játszania otthon az első húsz meccsen. Joffrey Lupul szerezte a győztes büntetőgólt, a 29. születésnapját ünneplő Mike Santorelli 1+1-gyel zárt, márt a 16. gólpasszát adta, James Reimer 33-szor védett jól. A Toronto az első harmadban 2-0-ra vezetett, innen fordított a Los Angeles, amely 15-10-6-tal áll, csak a negyedik a Pacificben, igaz a harmadik helytől csak két pontnyira van.

Nagyszerűen kezdett, most viszont mély gödörben a Calgary, amely sorozatban ötödszor kapott ki, most a Centralban első Chicagótól. Brandon Saad szerezte a Blackhawks győztes gólját, harmadik ilyen volt neki ebben a szezonban. A pénteken csúnya sérülésnek tűnő palánkra esésből felgyógyuló Jonathan Toews két gólpasszt adott. A Flames újonca, Johnny Gaudreau a 17. gólpasszát adta a szezonban.

Az egyre feljebb kapaszkodó New York Rangers a liga leggyengébb csapata, az Edmonton otthonában nullázott. Dan Girardi, és Carl Hagelin ütötte a gólokat, Rick Nash megint nem maradt pont nélkül, az első gólnál az asszisztot jegyezte, sorozatban 10 meccsén pontszerző, amely karriercsúcs, a franchise-rekord továbbra is a 2007-ben 13 találkozón át pontszerző Scott Gomezé. Nash minden bizonnyal ebben az idényben megdönti New York-i rekordját, ami a 2013-as 42, jelenleg 28 meccsen 18 gólnál és 13 gólpassznál tart, pályafutása csúcsa a 2008-as 79 pont. Henrik Lundqvist 16 védéssel hozta karrierje 55. shutoutját. A Rangersnek ez volt a hetedik szétlövéses meccse, és még csak a 28. idei találkozójánál tart. 1937-ben fordult elő legutóbb az, hogy a New York-iak ennyi bajnokin ilyen sok döntetlent játszanak a rendes játékidőben.

Toronto Maple Leafs–Los Angeles Kings 4–3 – szétlövés után

Chicago Blackhawks–Calgary Flames 2–1

Edmonton Oilers–New York Rangers 0–2