Az Anaheim Montréalban folytatta

2014.12.19. 11:12

460656362_slide.jpgA Montréal sem tudta megállítani az Anaheimet, a Ducks már 49 pontnál és 22 győzelemnél jár. A meccs egy kisebb ünnepséggel kezdődött. A legutóbbi szezon után visszavonult Saku Koivut köszöntötték, aki mindkét csapatban szerepelt, 1995-ben a Canadiensben kezdte, majd 2009-től az Anaheimben hokizott. Matt Beleskey a 49. percben szerezte a győztes gólt, a Montréal hokisa, Max Pacioretty egy palánkra lökésnél megsérült, nem is tudta folytatni, a találkozó után kórházba kellett szállítani. Az Anaheimben Fredeik Andersen 23-szor védett. A Metrpolitan legjobbja, a Pittsburgh egyetlen góllal verte a Coloradót, Marc-Andre Fleury már hatodszor nem kapott gólt a szezonban. Azért lett csak ilyen nehéz a vége, mert az Avalanche újonc kapusa, Calvin Pickard hihetetlen bravúrokat mutatott be és 47 védéssel zárt. Blake Comeau a hosszabbításban lőtte a mindent eldöntő gólt.

Nem tudott az élbolyhoz zárkózni a Toronto, amelynek hatmeccses győzelmi szériája szakadt meg a Carolina otthonában. Justin Falj gólt ütött és gólpasszt adott, Nathan Gerbe két asszisztot jegyzett. Tíz gólos meccsen győzte le a Los Angeles a St. Louist. Anze Kopitár gyártotta legtöbb pontot, gólja mellett négy gólpassza volt, Jeff Carter 1+3-mal, Marian Gaborik 2+1-gyel zárta a meccset. A Blues a 16. percben már 3-0-ra vezetett, majdnem húsz perccel később már döntetlen volt az állás. A Kings az utolsó harmadban három gól szerzett még, egyik szebb volt, mint a másik. Kopitar pályafutása során még sosem szerzett ennyi pontot. Szegény Martin Brodeur régen kapott ennyi gólt.

Nagy csoda lenne, ha ebben a szezonban a Philadelphia eljutna a playoffig. Az élmezőnyhöz egyre jobban felzárkózó, utolsó 10 meccsén 14 pontot szerző Florida is legyőzte a Flyerst, a szétlövés hatodik párjában dőlt el a meccs. Roberto Luongo a 385. győzelmét szerezte meg, a 12. az örökrangsorban. A Flyers mind az öt büntetőpárbajt bukta ebben a szezonban, a Panthers pedig egymás után a második szétlövéses meccsét nyerte meg. Kilenc gól esett Columbusban, a Washington jött ki jól gólváltásból, Eric Feht a hosszabbítás 42. másodpercében szerezte a győztes gólt, a Columbusban Nick Foligno három pontot szerzett, a 100. , az újonc Michael Chaput élete első NHL-gólt ütötte. Az újoncok vitték győzelmere a San Josét. Barclay Goodrow első szezonjában a 17. meccsét játszotta, Matt Tennyson pedig a második idényéban a nyolcadik. Mindketten gólt ütöttek az Edmontonnak, előbbi a győztest, utóbbi pedig élete első gólját, mindketten az utolsó harmadban, ezzel sikerült fordítania a Shaarksnak.

A Nashville-ben hokizó James Neal az NHL első olyan játékosa, akit szinéskedésért büntettek meg. A Predators december 13-án, a San Jose ellen játszott, ezen a találkozón bottal ütöttek Neal lábára, aki látványosan nagyot esett. Neal büntetése 1000 dollár, az új szabály értelmében 5000 dollárig terjedhet a szigor.

Philadelphia Flyers–Florida Panthers 1-2 - szétlövéssel

Pittsburgh Penguins-Colorado Avalanche 1-0 - hosszabbítás után

Carolina Hurricanes–Toronto Maple Leafs 4-1

Columbus Blue Jackets–Washington Capitals 4-5 - hosszabbítás után

Montreal Canadiens–Anaheim Ducks 1-2

Los Angeles Kings–St. Louis Blues 6-4

San Jose Sharks–Edmonton Oilers 4-3