Hat győzelemnél a New York Rangers

2014.12.22. 09:22

460763114_slide.jpgA legutóbb nagyszerű sorozatot produkáló Toronto most már sorrendben harmadik vereségénél tart. Ezúttal Chicagóban kapott úgy, hogy még gólt sem tudott ütni. A Blackhawks Patrick Kane három pontjával és Patrick Sharp három gólpasszával nyert, Antti Raanta mind a 31 lövést hárította. Ugyancsak  nullára nyert a New York Rangers is, amely az ötödik percben szerzett Ryan McDonagh-góllal nyert, sorrendben most hat győzelemmel készült a karácsonyi szünetre. A Rangers ezzel már csoportjában a hatodik helyre jött fel, utolérte és le is hagyta a Washingtont. Cam Talbotnak 18 védés kellett fognia az idei harmadik shootouthoz.

Kisebb gödörben a Dertoit is, amely az utolsó tíz meccséből csak hármat nyert meg, legutóbbi hat találkozójából egyet sem, hat gólja és két egypontos meccse volt. A Colorado kapusa, Calvin Pickard megint a meccs embere lett, a meccs Jarome Iginla büntetőjével dőlt, a kilencedik körben. Szétlövésben nyert a Dallas is Edmontonban, ugyanakkor ezen a meccsen tíz gól esett. A gólkirály jelölt Tyler Seguin, a másik oldalon Taylor Hall és Mark Arcobello is két-két gólt ütött, Seguin 25 góljával első a góllövőlistán. Ezen a meccsen a végsőkig húzták a felek, a nyolcadik körben jött a döntés, Anton Lander kihagyta, Shawn Horcoff pedig belőtte.

Ha nehezen is, de hosszabbításban nyert a Boston. Loui Eriksson a hosszabbításban szerezte a győztes gólt, Dougie Hamilton 1+2-vel zárta a meccset. Az első harmadban Matt Bartkowski nagyon brutálisan ütközte le Brian Giontát, egy kisebb verekedés kerekedett belőle, Bartkowski meg mehetett zuhanyozni. A Philadelphia is hosszabbításban nyert, a legeredményesebb Flyers-hokisnak, Jakub Voraceknek csak 10 másodperc kellett. Voracek egyébként duplázott, 44 ponttal vezeti a listát. Egy érdekes bemutatkozás is volt a meccsen. Az első meccsén védett az NHL-ben, a Flyers kapujában Rob Zepp. Az utóbbi hét idényben Németországban védő kapus 2001-ben draftolták, 2005 óta egyetlen ligában sem szerepelt Észak-Amerikában. A Flyers tavaly szerződtette az Eisbären Berlintől. 1926 óta a legidősebb kapus, aki első meccsét védi az NHL-ben.

Detroit Red Wings-Colorado Avalanche 1-2 - szétlövés után

Edmonton Oilers-Dallas Stars 5-6 - szétlövés után

Boston Bruins-Buffalo Sabres 4-3 - hosszabbítás után

New York Rangers-Carolina Hurricanes 1-0

Chicago Blackhawks-Toronto Maple Leafs 4-0

Winnipeg Jets-Philadelphia Flyers 3-4 - hosszabbítás után

Amit a vasárnapi meccsekről érdemes megjegyezni: 12 találkozó volt, amelyből kilenc egygólos különbséggel ért véget, öt pedig a 60 perc után. Marc-Edouard Vlasic (SJS) és Thomas Vanek (MIN) is az utolsó percben mentette döntetlenre saját csapata meccsét, a Sharks és a Wild is nyert utána. Három védő is (Christopher Tanev, Brent Burns és Mattias Ekholm) a hosszabbításban döntötte el a meccset. Marc-Andre Fleury (PIT) és Andrej Vaszilevszkij is 45-ször védett. Utóbbi egészen a 42. védésig nem kapott gólt, aztán a Islanders hármat rámolt be a Tampának, az Isles 12 másodperc alatt fordította meg a meccset, Anders Lee egymás után második meccsén szerzett győztes gólt. Vaszilevszkij amúgy a vereség ellenére a védések számával franchise rekordot döntött. Futballban szokás ilyet mondani, de felbillent jég, az Islanders akkor nyert legutóbb 11 hazai meccsből tizet, amikor bajnok is lett 1984-ben.

A Calgary sorrendben a nyolcadik meccsét bukta el, most Vancouverben kapott ki, a Sedin-ikrek már 153 pontot hoztak eddig össze a Flames ellen. A Kingsben az Anze Kopitar, Marian Gaborik, Jeff Carter sor 18 pontot hozott össze a Los Angeles elmúlt két meccsén, most hatot sikerült. Jakub Voracek négy gólpasszt adott a Toronto ellen 7-4-re megnyert meccsen. A 25 éves cseh hokis 30 assziszttal és 42 ponttal vezeti a vonatkozó ranglistákat, nagyon közel a tavalyi (23+39) rekordjához. Dave Tippett a 900. NHL meccsén vezette a Coyotes-t. A Chicago először kapott ki a szezonban szétlövésben. David Backes a 600., Ryan Callahan az 500. NHL-meccsét játszotta.

A vasárnapi eredmények

Los Angeles Kings-Arizona Coyotes 4-2     

Buffalo Sabres-Colorado Avalanche 1-5     

Toronto Maple Leafs-Philadelphia Flyers 4-7

Montreal Canadiens-Ottawa Senators 4-1

New Jersey Devils-Washington Capitals 0-4    

New York Islanders-Tampa Bay Lightning 3-1      

Pittsburgh Penguins-Florida Panthers 3-1  

Carolina Hurricanes-New York Rangers 2-3 - szétlövés után  

Columbus Blue Jackets-Chicago Blackhawks 3-2 - szétlövés után

Minnesota Wild-Nashville Predators 5-6 - hosszabbítás után

Vancouver Canucks-Calgary Flames 3-2 - hosszabbítás után

San Jose Sharks-St. Louis Blues 3-2 - hosszabbítás után

A hétfői eredmények