Martin Brodeur 125. shutoutja

2014.12.30. 11:11

460898748_slide.jpgA St. Louis kapusa tovább javította saját rekordját és a Colorado ellen 3-0-ra megnyert meccse volt a 125., amikor nem kapott gólt. Brodeurnek ehhez a bravúrhoz mindössze 16 lövést kellett fognia, 42 évesen és 237 naposan a második legidősebb - Dominik Hasek 2008, március 30-i shutoutja óta - kapus, aki góltalan maradt egymeccsen. Ez volt pályafutása 1265. meccse és már csak kilencre van pályafutása 700. győzelmétől. A Bluesban a 28 éves Chris Butler az idei első, Vlagymir Taraszenko viszont már a 22. gólját szerezte. Az egykori Avalanche-center, Paul Stastny két gólpasszt is adott. A harmadik St. Louis ezzel zárkózótt a második Nashville-re, amely éppen a csoportelső Chicago otthonában kapott ki szétlövéssel. Jonathan Toews döntöttel el a meccset, a Predsben James Neal két gólt ütött, a Blackhawksban Duncan Keith három gólpasszt adott.

Az Atlanticban a Tampba Bay két ponttal előzi a második Montréal, hárommal a harmadik Detroitot. A Bolts a Torontót Steven Stamkos és Ryan Callahan góljával és gólpasszával. Megvan a Tampa kabalája: már 15 meccse nem kapott ki akkor, amikor Callahan gól ütött. A Maple Leafs utolsó hat meccséből ötöt elbukott, pedig kapusa, James Reimer most is 38 lövést fogott meg. A Canadiens a Carolina otthnában nyert, Carey Price az idei 20. győzelmét szerezte meg. Lars Eller gólja, amely a második kanadai találat volt, a klub történetének 21 000. találata volt. A vezető hármas egyetlen vesztese a Detroit, amely Bostonban kapott ki, a Bruins 44 lövésből jutott el az öt gólig. Carl Söderberg gólja mellett két asszisztot osztott ki.

A Metropolitanban a Pittsburgh Sidney Crosby nem mindennapi góljával még vezetett, aztán fordított a New Jersey és Jaromir Jagr győztes góljával nyerni is tudott. A 42 éves csehnek ez volt a 126. győztes gólja, amely NHL-rekord. A meccs előtt az 1000. mérkőzésénél járó Scott Gomezt köszöntötték. Vége a New York Rangers nagyszerű sorozatának, nyolc győzelem után Dallasban kapott ki a csapat. Antoine Roussel a második harmad első percében lőtte a győztes gólt, Kari Lehtonen 28-szor védett. Lassan semmi meglepő nincs abban, hogy a New York Islanders háromgólos előnyt tapsol el a végére. Decemberben negyedszer fordult ez elő, de most legalább két pont meglett a hosszabbításban, amelyet Johnny Boychuk ütött a Washingtonnak. Jaroslav Halak visszatért az Isles kapujába és ez erőt adott a csapatnak. Az Islanders ezzel befogta a csoportelső Penguinst.

Az Anaheim 54 pontjával nemcsak a Pacific-divíziót vezeti - már kilenc pontos előnnyel - de az egész ligában a legjobban áll. A Ducks mögött azonban hatalmas a tülekedés, a Vancouver, a San Jose, a Los Angeles és a Calgary is 43-43 ponttal áll. A fenti öt csapatból csak a Flames és a Kings lépett jégre, éppen egymás ellen és a Calgary nyert. A kanadaiak kapusa, Jonas Hiller lett a meccs legjobbja 26 védéssel. Az Ottawa Bobby Ryan lett a játéknap legjobbja, aki mesterhármast vágott a Buffalónak. Az Arizona hokisa, Antoine Vermette pedig hátom pontot hozott össze a Philadelphia elleni meccsen. A Minnesota 15 perc alatt, 0-2-ről fordított a Winnipeggel szemben.

Boston Bruins-Detroit Red Wings 5-2

New Jersey Devils-Pittsburgh Penguins 3-1

New York Islanders-Washington Capitals 4-3, hosszabbítás után

Carolina Hurricanes-Montreal Canadiens 1-3

Ottawa Senators-Buffalo Sabres 5-2

Tampa Bay Lightning-Toronto Maple Leafs 3-2

St. Louis Blues-Colorado Avalanche 3-0

Winnipeg Jets-Minnesota Wild 2-3

Chicago Blackhawks-Nashville Predators 5-4, szétlövés után

Dallas Stars-New York Rangers 3-2

Calgary Flames-Los Angeles Kings 2-1

Arizona Coyotes-Philadelphia Flyers 4-2