Nem áll le a New York Rangers

2015.01.09. 10:41

461205172_slide.jpgA 2014-es Stanley Kupa döntőjének két részvevője találkozott Los Angelesben, és most a remek formában játszó Rangers idegenben nyerni tudott. A vendégek sikerének értékét növeli, hogy 0-2-ről sikerült fordítani, a Rangers az utolsó 13 meccséből a 12. győzelmét szerezte meg és már a harmadik helyen áll a Metropolitanban, azaz playoffos helyen, és csak három pontnyira a második városi riválistól. A vendégeknél Dan Boyle ütött gólt és adott gólpasszt, Derick Brassard pedig két asszisztot jegyzett. A Rangers beelőzte a Washingtont is, amely Philadelphiában kapott ki Jakub Voracek hosszabbításban szerzett góljával. A Capsben Alekszandr Ovecskin ötödik meccse gólszerző.

A Carolina szenzációs második harmadának köszönhetően győzte le a Buffalót. A Hurricanes 79 másodperc alatt ütött három góljával sokkolta a Sabrest. A Boston Milan Lucic duplájával és Carl Söderberg góljával nullázta le a New Jerseyt. 43-14 volt a kapura lövés a Bruins javára, Niklas Svedberg mindent fogott. A legnagyobb sikert a St. Louis aratta, hetet vágott a St. Louisnak. Az STL-sor (Jaden Schwartz, Vlagyimir Taraszenko, Jori Lehtera) egymaga hét pontot termelt, Schwartz három gólpasszt adott. A Sharks öt nap alatt 14 gólt kapott a Bluestól, amely az elmúlt három meccsén 20 gólt ütött, háromszor egymás után hat, vagy annál többet 2000 decembere óta nem sikerült.

Érdekes randevú volt Vancouverben, Roberto Luongót még mindig szeretik, felállva tapsolta meg a Rogers Arena egykori kapusát, aki most a Floridának okozott örömöt. 32-szer védett jól egykori csapata ellen, a Panthers Jonathan Huberdeau duplájával és Alekszandr barkov góljával nyert. Luongo 389. győzelmét szerezte meg, ezzel a 11. az örökranglisták Dominik Hasekkel holtversenyben.

A Nashville megállíthatatlan, Shea Weber a hosszabbítás 17. másodpercében nyert góljával győzte le a Dallast. A Chicago tartja a lépést a Predatorsszal, a Minnesota otthonában nyert 4-2-re elsősorban azért, mert Corey Crawford szenzációsan védett, 42-szer hárított. Nem mellékesen a Predators utolérte a ligaelső Anaheimet. Patrick Sharp kétszer is betalált, a hazaiaknál Jason Pominville szerzett két pontot. A Colorado Jarome Iginla két góljával, Szemjon Varlamov 36 védésével győzte le az Ottawát, Iginla 572 gólnál jár, egyre az örökrangsor-20. Mike Bossytól. Az Arizona a Winnipeget győzte le, Mikkel Boedker és Shane Doan is 3-3 ponttal zárta a meccset.

Boston Bruins-New Jersey Devils 3-0

Philadelphia Flyers-Washington Capitals 3-2 - hosszabbítás után

Carolina Hurricanes-Buffalo Sabres 5-2

St. Louis Blues-San Jose Sharks 7-2

Nashville Predators-Dallas Stars 3-2 - hosszabbítás után

Minnesota Wild-Chicago Blackhawks 2-4

Colorado Avalanche-Ottawa Senators 5-2

Arizona Coyotes-Winnipeg Jets 4-1

Vancouver Canucks-Florida Panthers 1-3

Los Angeles Kings-New York Rangers 3-4