Három nullázás, és 0-7 Buffalóban

2015.01.16. 10:18

461586680_slide.jpgTuuka Rask, Devan Dubnyk és Ryan Miller hibátlan napját hozta a péntek hajnali az NHL legutóbbi játéknapján. Különösen a Minnesota produkciója kivánkozik az élre, a Wild hat egymás utáni vereséget feledtetett egy buffalói 7-0-val. Dubnyk 18 védéssel hozta a shutoutot, Jason Pominville három gólpasszt adott, Zach Parise, Thomas Vanek, Kyle Brodziak és Erik Haula ért el multipontot. A Sabres – klubrekordot jelentő – sorrendben a kilencedik meccsét bukta el, 9-39-es gólkülönbséggel. A New York Rangers egymás után másodszor kapott ki, most gólt sem ütött a Bostonnak. Tuukka Rask minde a 30 vendéglövést hárította. A Vancouver Philadelphiában vágott négy gólt úgy, hogy egyet sem kapott. Ryan Miller is 30-szor védett, Henrik Sedin és Daniel Sedin 1 góllal és 3 gólpassza zárt. A Canucks a harmadik csoportjában beelőzte a Los Angelest.

Az Atlantic-divízióban tovább nőtt a különbség a Montréal és a Tampa között, mivel a Canadiens Ottawában kapott ki, a Tampa viszont legyőzte az Edmontont. A Montréal hat idegenbeli győzelem után kapott ki, Jean-Gabriel Pageau gólt ütött, gólpasszt adott, Craig Anderson 25-ször védett. Ondrej Palat harmadik harmadban ütött két góljával verte a Tampa az Edmontont. Steven Stamkos is betalált, a Bolts kapitánya a 26. gólját szerezte. Az Edmontonban Benoit Pouliot duplázott. Tovább sűrűsödött a csoport élbolya, a Detroit pontszámban utolérte a Montréalt, miután rangadót nyert St. Louisban. A Red Wings kétgólos előnyét dolgozta le a Blues a harmadik harmadban, Alexander Steen 48 másodperccel a vége előtt egyenlített. A hosszabbítás is végsőkig feszült volt, már csak három másodperc volt hátra, amikor Pavel Dacjuk a győztes gólt is megszerezte.

A Florida otthonában Nyert a Colorado, Nick Holden ütötte a győztes gólt, Tyson Barrie gólt szerzett és gólpasszt adott. Barrie még csak kilencéves volt, amikor édesapja játékát figyelte, aki épp akkor a Floridában hokizott. A 23 éves hokis, most oroszlánrészt vállalt a Colorado floridai sikerében. Ondrej Pavalecnek szinte nem lehetett gólt ütni, a Winnipeg kapusa 46-szor védett a Dallas elleni meccsen, Evander Kane emberhátrányos gólja hozta a Jets-sikert Dallasban. A Winnipegnek pont feleannyi próbálkozása volt, mint a Starsnak. A Calgary a harmadik harmabdn ütött három gólnak köszönhetően győzött az Arizona vendégeként. A Flames kapusa, Joni Ortio második meccsét is győzelemmel hozta le. Tovább süllyed, már csak csoportja 6. helyén áll a Toronto, amely most San Joseban kapott ki, pedig James Reimer remekül védet, 39 lövést fogott meg. Patrick Marleau szerezte a győztes gólt, karrierje 445. találat volt, amellyel 60. az örökrangsorban, a győztes gólok tekintetében pedig utolérte a 19. Joe Sakicot és Pierre Turgeont, mindhármuknak 86. ilyen gólja van.

Boston Bruins-New York Rangers 3-0

Buffalo Sabres-Minnesota Wild 0-7

Philadelphia Flyers-Vancouver Canucks 0-4

Ottawa Senators-Montreal Canadiens 4-1

Tampa Bay Lightning-Edmonton Oilers 3-2

Florida Panthers-Colorado Avalanche 2-4

St. Louis Blues-Detroit Red Wings 2-3 - hosszabbítás után

Dallas Stars-Winnipeg Jets 1-2

Arizona Coyotes-Calgary Flames 1-4

San Jose Sharks-Toronto Maple Leafs 3-1