Sérülések írhatják át a bajnokságot

2015.01.27. 14:00

461849528_slide.jpgKomoly nehézségek várnak a Columbus Bluie Jacketsre, mivel kapusára, Szergej Bobrovszkijra 4-6 hétig nem számíthat. Az orosz a január 21-i, Winnipeg elleni meccsen szenvedett ágyéksérülést. Bobrovszkij eddig 33 kezdéséből 16 meccset nyert meg, 2.85 a kapott gól/meccs mutatója, 0,913 a védéshatékonysága, Curtis McElhinney és a 22 éves Anton Forsberg lesz a helyettese. A Coloradóból Erik Johnson védő nyolc hetet is kihagyhat, miután hétfőn térdműtéten esett át, Johnson karriercsúcsnál tartó 12 gólnát jár, az All Star-gálát is ki kellett hagynia. Hogy mi újság Crosbyékkal, azt a hajtás alatt elolvashatja.

Mike Johnston edző hétfőn jelentette be, hogy Sidney Corsby hamarosan visszatérhet. Ez nem biztos, hogy ezen a héten lesz, a csatárt még injekciózzák. Crosby 15+36-nál tart. Pittsburgh-i csapattársa, Jevgenyij Malkin visszatérésére még várni kell, a következő 3-4 napban korcsolyát sem húzhat az orosz. Kettejük mellett Kris Letang sem egészséges. A védőt a philadelphiai Zac Rinaldo ütközte le brutálisan, akit sportszerűtlen cselekedetéért nyolc meccsre tiltott el a liga, emellett még 73 ezer dollárt is fizetnie kell a játékosokat támogató szervezetnek.

A Torontóban Dion Phaneuf küzd kisebb sérüléssel, a Maple Leafs legközelebb szerdán, a New Jersey ellen lép jégre, szinte biztos, hogy Phaneuf nélkül. A védő csapata szezonbeli 48 meccsének mindegyikén pályán volt, 22 pontja van. A Minnesota az AHL-be küldte erősödni kapusát, Darcy Kuempert, aki hét meccset hagyott ki sérülés miatt, a meccsekkel zajló rehabot az Iowa Wildnál folytatja.