Közel két hónapja veretlen otthon a Tampa

2015.02.01. 11:11

462585122_slide.jpgA Montréal–Washington és a Detroit–New York Islanders meccsekről szombat este már szóltunk. A harmadik – helyi idő szerint – koraesti meccsen az Ottawa alaposan megszórta az Arizonát. A Sens 0-1 után öt gólt ütött, majd a végén még kettőt, Marc Methot karriercsúcsnak számító három gólpasszt osztott ki, ennyit még soha pályafutása során. Az arizonai Mike Smith helyére jégre lépő Louis Dominque bemutatkozott a legjobbak között. A fiatal kapust a meccs előtt hívták fel az AHL-ből, két góllal zárta bemutatkozását. Az Atlanticban amúgy a Tampa megőrizte vezető helyét, 3-1-re győzte le a Columbust, sorozatban tizedszer nyert hazai közönség előtt. A fiatal kanadai, Cedric Paquette nagyon beindult, egymás után harmadik meccsén szerzett gólt, legutóbbi mesterhármasa után megint betalált, három meccsen ötször volt eredményes.

A New York Rangers a Carolina legyőzésével tartja a lépést csoportellenfeleivel szemben. Henrik Lundqvist 31 védéssel lett a meccs embere, Rick Nash megint betalált, 29 góllal utolérte az első Alekszandr Ovecskint. Nash-nek legutóbb még Columbusban volt harmincgólos szezonja, a 2004-es 41 gól a karriercsúcsa. A Boston Brad Marchand két góljával győzte le a bajnok Los Angelest, Chris Kelly szerezte a győztes gólt. A New Jersey az újonc kapusának, Keith Kinkaidnek a 26 védésével múlte felül a Floridát. Jaromir Jagr hat meccs után szerzett megint pontot, 715 gólja van, kettőre van az örökrangsor-5. Phil Espositótól. A Philadelphia Michael Del Zotto ötödik percben ütött góljával verte a Torontót, Steve Mason 25. meccsén nem kapott gólt, a Maple Leafs kilenc meccse nem képes nyerni (0-8-1), már csak a borzasztó gyenge Buffalót előzi meg.

A Dallas már 5-1-re is vezetett Winnipegben, a liga rangsorában, az emberelőny kihasználásában csak 25. helyen álló Stars négy powerplay-gólt is szerzett. John Klingberg két gólt ütött és két gólpasszt adott, Kari Lehtonen 39-suzer védett. A 22 éves Klingberg első idényében 35 meccsen, 9+15-nél tart, 2010-ben csak az ötödik körös draftos volt a svéd védő. A kanadaiak meccsén a Calgary legyőzte az Edmontont és tovább tartja a lépést a Pacific harmadik helyén álló Vancouverrel, mindkét csapatnak 57 pontja van. A Flamesben Lance Bouma két gólt szerzett, David Jones két gólpasszt adott. A San Jose lenullázta a kaliforniai túrán tartózkodó Chicagót, Antti Niemi mind a 31 vendéglövést megfogta, negyedik szezonbeli gólnélküli meccse volt. A Sharksban is egy újonc remekelt. A 24 éves Melker Karlsson draft nélkül került az NHL-be, ez volt a 21. meccse a centernek, góllal és gólpasszal zárt, azaz mindkét találatban benne volt. A San Jose még mindig 10 pont hátránnyal áll az Anaheim mögött.

Ottawa Senators–Arizona Coyotes 7-2

Boston Bruins–Los Angeles Kings 3-1

New Jersey Devils–Florida Panthers 3-1

New York Rangers–Carolina Hurricanes 4-1

Philadelphia Flyers–Toronto Maple Leafs 1-0

Winnipeg Jets–Dallas Stars 2-5

Tampa Bay Lightning–Columbus Blue Jackets 3-1

Calgary Flames–Edmonton Oilers 4-2

San Jose Sharks–Chicago Blackhawks 2-0