Csak négy olyan hokis volt, mint Ovecskin

2015.02.02. 00:00

462632978_slide.jpgAz NHL-ben is készültek a Superbowl-ra. A vasárnapi négy meccs mindegyikét helyi idő szerint kora délután rendezték, hogy mindenki kényelmesen hazaérjen az év legfontosabb tengerentúli sporteseményére. Washingtonban a St. Louis vendégeskedett és 4-3-ra nyert. Úgy kezdődött a meccs, hogy Alexander Steen, Alekszandr Ovecskin, Alexander Steen, Alekszandr Ovecskin, a két csapat csatárának gólváltása után a Blues húzott el, a Capitals csak szépíteni tudott a végén. A Blues orosza, Vlagyimir Taraszenko a 25. gólját szerezte, a Washingtoné, Ovecskin viszont 31 góllal megint vezeti a góllövőlistát. Ovecskin első gólja nem mellékesen a 30. volt a szezonban, ezzel első tíz NHL-idényének mindegyikén elérte ezt a határt, erre korábban csak négy legendás hokis, Mike Bossy, Wayne Gretzky, Jari Kurri és Mike Gartner volt képes. A Washington ezzel a hazai vereséggel a csoport negyedik helyén maradt, a St. Louis pedig utolérte a Nashville-t. De csak egy rövid időre.

A Blues csak addig állt azonos ponttal a Predatorsszal, amíg Tennessee állam büszkesége be nem fejezte meccsét Pittsburgh-ben, ahol nagyon magabiztosan nullázta le a Penguinst. 6:38 után már 0-2 volt, Carter Hutton ebben a szezonban először nem kapott gólt. Újonctól, főleg Sidney Crosbyék ellen ez nagy dicsőség. A Nashville és az Anaheim ezzel megint azonosan 70-70 ponttal áll, de a Preds mivel eggyel kevesebbszer játszott, vezeti a ligát.

Álomszerűen kezdődött a meccs a Montréalnak, Öt perc sem telt el és Alex Galchenyuk két góljával vezetett a Canadiens. Aztán a hazaiak szépen belealudtak a meccsbe, és az Arizona a harmadik harmad legelejére megfordította az állást. Lauri Korpikoski előbb szépített, majd a győztes gólt is bevágta. Az Arizonában szombaton mutatkozott be Louis Domingue, a 22 éves kapus második meccsén első győzelmét is megszerezte, most 0,9000-as védéshatékonyság kellett mindehhez.

Vancouverben egy harmadnyi gól csendet a Minnesota törte meg, két perc alatt kettővel vezetett. Meglepetésre a harmadik gólt is Wild szerezte, és csak az utolsó nyolc percben kezdett éledezni az esélyesebb Canucks. A Zürich Lionstól importált, az AHL-s Utica Cometstől pénteken felhívott lett Ronalds Kenins élete második NHL meccsén első gólját szerezte, majd 61 másodperccel később Daniel Sedin góljával újra nyílt lett a meccs. De csak az utolsó perc kezdetéig, eddig Jason Zucker eldöntötte a Wild javára a két pontot. És ha már a Superbowl felemlegetésével kezdtük, nézzük az NHL-játékosok mit gondoltak a nagy meccsről.

Montréal Canadiens–Arizona Coyotes 2-3

Washington Capitals–St. Louis Blues 3-4

Pittsburgh Penguins-Nashville Predators 0-4

Vancouver Canucks-Minnesota Wild