Már dobogón a Rangers és a Calgary

2015.02.03. 09:41

462677820_slide.jpgA New York Rangers az utolsó 12 percben intézte el a Floridát, a 48. percben még döntetlen volt az állás, aztán a végére hármat rámolt be a Rangers, ezzel már a harmadik a csoportjában. Rick Nash nem áll le, két gólt ütött Roberto Luongónak, és ezzel már 31 gólnár jár, utolérte az első Alekszandr Ovecskint, emberhátrányból is betalált. Nash ennyi gólt 2011-ben szerzett legutóbb, a nyolcaidk szezonja, amikor eljutott legalább 30-ig, kereken tízre van a 2004-es rekordjától. Mats Ziccarello góllal és gólpasszal lett a meccs embere, az újonc Kevin Hayes is bekerült a legjobb háromba. Pörgős meccs volt, a kilenc gól mellett 73 kapura lövést is fel lehetett jegyezni, a Rangersből Nash héttel, a Floridából Brad Boyes öttel járt az elén.

A Calgary feljött a harmadik helyre a Pacificban, miután 5-2-re verte a Winnipeget. A Flames 2010 óta nem jutott el a playoffban, idén nagyszerűen szerepel, mostani szakaszban utolsó 10 meccséből hetet nyert meg, jó eséllyel pályázik a legjobb tizenhatba. A Jets már a 69. másodpercben vezetett, aztán négy kanadai góllal el is dőlt a meccs. A szezon előtt a Rangerstől érkező Raphael Diaz, és a Chicagotól szerződtetett Brandon Bollig az első Calgary-gólját ütötte.

Hajnalig tartó büntetőpárbaj végén az Edmonton távozhatott boldogabban San Jose-ból, már csak azért is, mert Kaliforniában - a San Jose, az Anaheim, és a Los Angeles - 15 meccs után először tudott nyerni. A második harmad végére az Edmonton már 3-1-re is vezetett, aztán a harmadik játékrész elején másfél perc alatt egyenlített a Sharks, sőr a vezetést is átvette, de a végén Justin Schultz egyenlített. Jordan Eberle két gólt szerzett, különösen az első gólja volt zseniális. Aztán jött a szétlövés végeláthatlan sora. Csak az ötödik körben, Brent Burns és Ryan Nugent-Hopkins tudott először gólt szerezni, aztán a tizenkettedik körig senki. A végén Matt Irwin hibázott megint, Rob Klinkhammer viszont nem. A Sharksban Joe Thornton 3 gólpasszt osztott ki, 1238 pontja van, eggyel lemaradva az örökrangsor 36. helyén álló Peter Stastnytól.

New York Rangers-Florida Panthers 6-3

Calgary Flames-Winnipeg Jets 5-2

San Jose Sharks-Edmonton Oilers 4-5, szétlövés után