A Buffalo megszakította, a Toronto közelit felé

2015.02.04. 11:41

462726750_slide.jpgMegszakadt egy negatív rekord, a Buffalo 14 vesztes meccs után tudott először nyerni, ráadásul mindezt a Montréal otthonában tette, ami azért nagy meglepetés. A Sabres már csak háromra volt a Washington 1975-ös és a San Jose 1993-as 17 meccsből álló nyeretlenségi sorozatától. Már az első harmadban kétgólos vezetést szerzett, amit a végéig sikerült megőrizni, Jhonas Enroth 32-szer védett. Jó eséllyel közelit ehhez most a Toronto, amely Nashville-ben kapott ki, ahogy írtunk róla, Carter Hutton elképesztő védéssel akadályozta meg a Maple Leafst a pontszerzésben. A kanadai csapat 1967 óta nem volt ilyen pocsék szériában, a Predators viszont kilencedszer nyert hazai jégen, amely franchise-rekord, 72 ponttal megint a liga élén áll.

A Tampa nem tudta kihasználni a Montréal botlását, St. Louisban kapott, a Blues az utolsó 12 meccsének mindegyikén szerzett pontot, most hosszabbításban nyert, és két ponttal áll a Nashville mögött a csoportban. Kezd megint sűrűsödni a Metropolitan. A New York Islanders sorozatban harmadszor kapott ki, most otthon a Floridától. Anders Lee hiába szerzett vezetést, majd egyenlített a második harmad végére, a Panthers a cserekapus Al Montoya 32 védésével, és Jimmy Hayes győztes góljával nyert. A Washington pedig a bajnokot nullázta le. Braden Holtby nagyszerá formában, az elmúlt három meccsén csak egy gólt kapott, kétszer egyet sem, ez volt a hatodik shutoutja, az 500. meccsét játszó Troy Brouwer kétszer talált a Los Angeles kapujába. A csoportok még így is az Islanders vezeti 65 ponttal, a Pittsburghnek 64, a Rangersnek és a Washingtonnak 62-62 pontja van.

A Pacific-első Anaheim kilencgólos meccsen győzte le a Carolinát, pedig húsz percig egyetlen gól sem esett, aztán jött a végére két gólt szerző és gólpasszt is adó Corey Perry, akinek vezérletével az utolsó 10 percben jött vissza a Ducks kétgólos hátrányból. A hosszabbítás 45. másdopercében Ryan Getzlaf döntöttel el a két pont sorsát. A Vancouver visszaelőzte a Calgaryt, hiába vezetett a Winnipeg kétszer is a Canuks ellen, Luca Sbisa a harmadik harmad első percében eldöntötte a meccset. A védő 25 meccs után szerzett először pontot.

Egyelőre jó húzásnak tűnik Devan Dubnyk minnesotai szerződtetése. A 28 éves kapus január 18-án érkezett Arizonából, azóta hat meccsen védett, az utolsó négyen nyert a Wilddal, kétszer - most a Chicago ellen - gólt sem kapott. Mivel a Dallas most szétlövésben kapott ki otthon a Coloradótól, a Wild már nem csoportutolsó. A Dallas amúgy a büntetők 11. körében bukta el a meccset, Ales Hemsky hibázhott, Maxime Talbot viszont belőtte. A Stars már 2-0-ra is vezetett, Talbot karrierje során először döntött el szétlövést. Senki sem ütött annyi győztes gólt ebben a szezonban, mint Mike Cammalleri, a hetedik ilyen találatával verte a New Jersey az Ottawát. Az Arizona egy remek, columbusi győzelemmel fejezte be nyolcmeccses idegenbeli túráját, amelyen ötször szerzett pontot, háromszor nyert. Mike Smith 30 védéssel volt a Coyotes legjobbja. Oliver Ekman-Larsson a 15. gólját szerezte, ezzel a legeredményesebb védő az NHL-ben, és beállította karriercsúcsát is.

New Jersey Devils-Ottawa Senators 2-1

New York Islanders-Florida Panthers 2-4

Washington Capitals-Los Angeles Kings 4-0

Columbus Blue Jackets-Arizona Coyotes 1-4

Montreal Canadiens-Buffalo Sabres 2-3

St. Louis Blues-Tampa Bay Lightning 2-1, hosszabbítás után

Nashville Predators-Toronto Maple Leafs 4-3

Minnesota Wild-Chicago Blackhawks 3-0

Dallas Stars-Colorado Avalanche 2-3, szétlövés után

Vancouver Canucks-Winnipeg Jets 3-2, hosszabbítás után

Anaheim Ducks-Carolina Hurricanes 5-4, hosszabbítás után