Az év védése a Nashville kapusáé

2015.02.04. 08:32

 tqodu9x.pngA Nashville cserekapusa, Carter Hutton ismét bizonyította, hogy lehet rá számítani. A Toronto elleni meccsen egészen zseniális mozdulattal ütött ki egy háta mögé kerülő korongot. Ráadásul döntő szituációban mutatta be az év védését, a Preadtors 4-3-ra vezetett a Toronto ellen, és már csak alig több, mint három perc volt hátra a meccsből. Már akkor nagy szerencséje volt, amikor Daniel Winnik lövése a kapuvasról pattant mellé, aztán a korong megint a kapu elé került, megint Winnik botjáról tartott gólba. Már Hutton is verve volt, de a kapus visszanyult, és egy kaszáló mozdulattal ütötte mellé a korongot, fantasztikus reflex volt.

A Nashville megint nyert, nem érdemtelenül, 72 pontjával az egész ligában jelenleg a legjobb csapat. Hutton a sérült Pekka Rinne helyére került első számú kapusnak és ezt meg is hálálta. Mielőtt bárki azt gondolná, hogy életében egyszer van ilyen szerencséje egy kapusnak, érdemes megnézni a másik videót. A legutóbbi szezonban, a Philadelphia ellen futballkapus módjára vetődött egy kapu felé kószáló korong elé, és hozta helyre a hibáját, a palánkillesztés megzavarta, de nem annyira.

A játéknap legnagyobb meglepetése, hogy a 14 meccse nyeretlen Buffalo éppen a csoportelsőségre hajtó Montréal otthonában tudta megszakítani hosszú, rossz sorozatát. A részletek később.

New Jersey Devils-Ottawa Senators 2-1

New York Islanders-Florida Panthers 2-4

Washington Capitals-Los Angeles Kings 4-0

Columbus Blue Jackets-Arizona Coyotes 1-4

Montreal Canadiens-Buffalo Sabres 2-3

St. Louis Blues-Tampa Bay Lightning 2-1, hosszabbítás után

Nashville Predators-Toronto Maple Leafs 4-3

Minnesota Wild-Chicago Blackhawks 3-0

Dallas Stars-Colorado Avalanche 2-3, szétlövés után

Vancouver Canucks-Winnipeg Jets 3-2, hosszabbítás után

Anaheim Ducks-Carolina Hurricanes 5-4, hosszabbítás után