A két legjobb meccsét az Anaheim nyerte

2015.02.06. 10:44

462813636_slide.jpgÖsszecsapott nyugat két legjobb csapata, és az Anaheim idegenben – elég simán – verte a Nashville-t. Már az első negyed után érződött, ez nem a Preadtors meccse lesz. Ekkor már 2-0-ra vezetett a magabiztosabb Ducks, amely 40 perc után már négyre növelte az előnyét, a második harmad elején 43 másodperc alatt ütött két gólt az Anaheim, Jakon Silfverberg kétszer talált be, Rickard Rakell két gólpasszt adtott. A fiatalember az elmúlt öt meccsén hat pontot termelt, a kapus Frederik Anders pedig már 29 győzelemnél jár, csak a nashville-i Pekka Rinnénak van ennél több, de csak eggyel. A Nashville december 6-a óta először kapott ki hazai jégen. A St. Louis élt a lehetőséggel és Buffalóban nullázott, pontszámban utolérte a Nashville-t. A Blues-kapus, Jake Allen idei harmadik shutoutját hozta.

Az Atlanticban a Tampa és a Montréal is nyerni tudott. A Bolts a Dallas otthonában nyert. Az utolsó nyolc percig szoros meccsen Tyler Johnson két gólja döntött, Steven Stamkos a 28. gólját ütötte. A Detroit is kapott gól nélkül hozta le a meccsét, amit a Colorado bánt. A kapuban Petr Mrazek 28-szor védett jó, idén először nem kapott gólt. A Red Wings remek sorozatnál tart, az utolsó kilenc meccséből nyolcadszor nyert.

Nehezen, de nyert a New York Islanders a Philadelphia otthonában. Szó szerint meg kellett szenvedni a győzelemért. Matt Martin egy bonyúnál csúnyán helyben hagyták, Johnny Boychuk bal lábát ellőtték, nem is tudta folytatni. Végül a szétlövés heteik köre hozta az Islanders sikert, mellyel a csapat ismét csoportelső. A második harmadban, 0-2 után, két perc alatt egyenlített a vendégcsapat. A Washington és Alekszandr Ovecskin is tartja a lépést. A Capitals az Ottawa otthonában nyert, az orosz hokis a 32. bajnoki gólját szerezte, amellyel megint utolérte Rick Nash-t. Ovecskin amúgy a második harmad elején elég brutális lökte a palánkra Bobby Ryant, egy jó kis bunyó is lett belőle.

Egyre keservesebben alakul a Los Angeles szezonja, a bajnok most a Florida otthonában kapott ki, Brandon Pirri alig több, mint három perccel a végén szerezte a győztes gólt. A bajnokcsapat csak kétser tudott nyerni az elmúlt 12 meccsén, egyre nagyobb veszélyben a továbbjutás is, a Kings mindössze ötször tudott csak idegenben nyerni, és ilyen mérlegre csak a Buffalo és az Edmonton nem lehet büszke. A Carolina szétlövésben nyert az Arizona otthonában, Elias Lindholm volt az egyetlen büntetőgól szerzője, a Coyotes-kapus, Mike Smith 40-szer védett a meccsen. A San Jose a Vancouvert ütötte ki idegenben, ezzel csoportmásodik az Anaheim mögött, de tisztes távolból. A Sharks öt gólját, öt különböző játékos szerezte, a csapat hat újonca közül Chris Tierney és Melker Karlsson két gólt és öt pontot hozott össze.

Florida Panthers-Los Angeles Kings 3-2

Buffalo Sabres-St. Louis Blues 0-3

Philadelphia Flyers-New York Islanders 2-3 - szétlövéssel

Ottawa Senators-Washington Capitals 1-2

Nashville Predators-Anaheim Ducks 2-5

Dallas Stars-Tampa Bay Lighting 3-5

Colorado Avalanche-Detroit Red Wings 0-3

Arizona Coyotes-Carolina Hurricanes 1-2 - szétlövéssel

Vancouver Canucks-San Jose Sharks 1-5