A Nashville megint a liga élén

2015.02.09. 10:26

463009690_slide.jpgA vasárnapi matinédélután egyik legnagyobb nyertese a Nashville és a New York Islanders lett. A Preds szétlövésben győzött a Florida ellen, Filip Forsberg a 0-2-ről felálló vendégek egyenlítőgólját szerezte, majd a szétlövésben is az ő büntetője döntött. A vendégeknél Carter Hutton 34 lövést fogott meg. A Nashville úgy tudott az élre lépni, hogy az Anaheim nagy meccsen kapott ki a Tampa vendégeként. A Bolts már az első harmadban ellépett, a 3-0-s hátrány túl sok is volt a Ducksnak. Brian Boyle két gólt ütött, Valtteri Filppula három pontot szerzett.

Egy pillanatra maradjunk még az Atlantic-csoportnál. A Montréal Carey Price 34 védésével, és Max Pacioretty két pontjával, győztes góljával nyerni tudott a Boston vendégeként. Price 208 győzelmével már a franchise negyedik legeredményesebb kapusa, Bill Durnannal együtt. A csoportot a Tampa 73 ponttal vezeti, második a Montréal, harmadik a Detroit 71-71-gyel.

A bevezetőben említettük, hogy a New York Islanders a játéknapő egyik nagy nyertese. Miután a csapat 3-0-s előnyéből egy gólt megtartott a végére a Buffalóban, nehezen is, de nyerni tudott. Travis Hamonic két gólpasszt adott, kétpontos meccse pedig egy éve nem volt a védőnek. Az Islanders 53 meccsen 34 győzelemnél tart, ez pedig története során – a 1978–1979 és az 1981–1982-es idény után – harmadszor fordult elő. Az Islanders megint az élre ugrott 69 ponttal, a Pittsburgh-nek 68, a Washingtonnak 66, a Rangersnek 65 van.

Az Islanders sikere azért számít duplán, mert a csoportjában a Washington és a Rangers is kikapott. A Capitalsban Alekszandr Ovecskin 33 gólját szerezte, de ezzel együtt is nyert a Philadelphia idegenben, a Caps mindössze 14-szer ütött kapura, ilyen pedig 2011. március 18-a óta nem esett meg vele. A Rangerst a Dallas győzte le, Ales Hemsky a hosszabbításban talált be, Jason Spezza három pontot gyűjtött. Kari Lehtonen 142. győzelme volt a Dallasban, a finn is a negyedik már a csapat örökrangsorában ezzel.

A St. Louis–Chicago meccset még vasárnap este játszották, erről beszámoltunk, a csoportban még a Winnipeg és a Colorado meccselt, a kanadai csapat nyert, Mathieu Perreaut és Dustin Byfuglien, a Jets hat vereség után tudott megint nyerni. Ebben a csoportban a Nashville, a St. Louis, és a Chicago mögött áll a Winnipeg. A nyugati rangsor hetedik helyén, azaz továbbjutó helyen. A Jetsnek eggyel több pontja van, mint a Pacific második helyén álló San Josenak.

Florida Panthers-Nashville Predators 2-3, szétlövés után

Washington Capitals-Philadelphia Flyers 1-3

Buffalo Sabres-New York Islanders 2-3

Tampa Bay Lightning-Anaheim Ducks 5-3

New York Rangers-Dallas Stars 2-3, hosszabbítás után

Winnipeg Jets-Colorado Avalanche 5-3

Boston Bruins-Montreal Canadiens 1-3