Nem tud kikapni Dubnykkal a Minnesota

2015.02.10. 11:27

463102454_slide.jpgA Wild sorozatban hatodszor nyert, Devan Dubnyk szerződtetése most már biztosan jó ötlet volt. A 28 éves kapus január 15 óta nyolcadszor védett győztes meccsen a csapatban . Most a Vancouver ellen jött össze a győzelem, Dubnyknak 22 védése volt. Mikko Koivu három gólpasszal segítette csapatát, a Minnesota úgy is sikert ért el, hogy az első harmadban Ryan Carter és Jason Zucker is megsérült. A Wild még mindig csak ötödik csoportjában és a kilencedik nyugaton, három pontra van a playofftól, ahogy a Los Angeles is, amely Dustin Brown győztes góljával Columbusban nyert. A Carter, King, Toffoli sor most öt pontot szorgoskodott össze. A bajnok még így is bajba lehet a végére, még a playoff elérése sem egyszerű feladat. A Blue Jacketsben Scott Hartnell az 1000. meccsét játszotta. Na de mit fogott meg Mike Smith, megint egy az év védésére pályázók közül a hajtás alatt.

Külön ki kell emelni Mike Smith hajnali produkcióját. Az Arizona kapusa jó eséllyel pályázik az év védésére, amelyet a Chicago elleni meccsen mutatott be. Hihetetlen bravúr volt, főleg úgy, hogy mindezt a hosszabbításban, annak is az utolsó másodperceiben mutatta be. A Coyotes ezzel kihúzta a ráadást, majd a szétlövésben Antoine Veermette büntetőjével a meccsset is megnyerte. A Blackhawksban Marian Hosse megint nagyszerűen játszott, mindkét hazai gólt a szlovák ütötte.

A Calgary utolérte és le is hagyta csoportrivális San Joset, miután kettejük meccsét nagyon simán nyerte meg. Lance Bouma győztes gólt ütött és két ponttal zárta a meccset. A Flames sorozatban harmadszor győzte le a San Joset, és erre az 1995-96-os szezon óta nem volt példa. Mindkét csapat 63 ponttal áll. Ben Scrivens kapussal először nyert idegenben az Edmonton és ezt a New Jersey bánta, amely Patrik Elias góljával még vezetett.

Columbus Blue Jackets–Los Angeles Kings 3–4

New Jersey Devils–Edmonton Oilers 1–2

Minnesota Wild–Vancouver Canucks 5–3

Chicago Blackhawks–Arizona Coyotes 2–3 – szétlövéssel

San Jose Sharks–Calgary Flames 1–4