A Nashville újabb rangadót nyert

2015.02.11. 09:29

463158122_slide.jpgA Central-, és az Atlantic-divízió legjobbjainak meccsén a Nashville volt a jobb, amely a hosszabbítás utolsó percében szerzett James Neal góllal győzte le a Tampát. A mindent eldöntő gól 32,4 másodperccel a vége előtt esett. A vereség ellenére is bekerült a három legjobb közé Andrej Vaszilevszkij, a Bolts 20 éves orosz kapusa hetedszer védett négy sikere mellett most már egy overtime-os vereség is van, pedig a nap védése az övé. A Predators sikere azért is érdemel külön említést mert a sorozatban harmadszor vereséget szenvedő Anaheimmel szemben most már három pont az előnye az alapszakasz legjobbja címért folytatott versenyben. A Ducksot a Florida verte el nagyon simán. Két fiatal, Jonathan Huberdeau (3 gólpassz) és Alekszander Barkov (1 gól) játszott remekül a Panthersben, amely továbbra sem adta fel playoffos álmait, jelenleg kilencedik keleten, négy ponttal lemaradva a Boston mögött.

Ez pedig Vaszilevszkij elképesztő nagy bravúrja

Mindkét New York-i szurkolótábor elégetten konstatálta a szerda hajnali eredményeket. Az Islanders ha nehezen is, de legyűrte az Edmonton, Casey Cizikas négy és fél perccel a vége előtt szerezte a győztes gólt. Meghálálja a bizalmat a 30 éves Colin McDonald. A negyedik soros csatárt a hónap elején hívták fel a farmcsapattól, két februári meccsén 2 gólja és egy gólpassza van, most multiponttal lett a mezőny legjobbja. A Rangers Torontóból hozta el a két pontot, Mats Zuccarello két gólt szerzett, közte a győztest is, Rick Nash pedig három gólpasszt osztott ki. Nash így túl van a félszáz pontot, ami még legutóbb Columbusban sikerült neki. A Maple Leafsben Morgan Rielly duplázott.

A Dallas két emberhátrányos gólt is ütött a Bostonnak, Jamie Benn kétszer is betalált, a Stars 5-3-ra nyert úgy is, hogy a bottal nyakra támadó Antoine Rousselt a alig négy perccel a kezdés után kizárták. Az Ottawa Robin Lehner 34 védésével és Milan Michalek győztes góljával nyert Buffalóban. A Montréal a hosszabbításban gyűrte le a Philadelphiát, David Desharnais szerezte a mindent eldöntő gólt, Carey Price kapus szezonbeli 30. győzelmét érte el.

A Nashville mögött második St. Louis 0-1-ről fordított az Arizona ellen, Dmitrij Jaskin érdeme a győztes gól. A Blues befejezte idei sorozatát a Coyotes ellen, a mérleg: 3 meccs, 3 győzelem, 14-2-s gólkülönbség, kétszer is hatot sikerült vágni az Arizonának. Véget ért Devan Dubnyk nagyszerű sorozata, a Minnesota Winnipegben kapott ki hosszabbításban, az utolsó 25 percre maradt a meccs összes gólja, Dustin Byfuglien egy perccel a vége előtt zárta le a meccset.

Boston Bruins-Dallas Stars 3-5

Buffalo Sabres-Ottawa Senators 1-2

New York Islanders-Edmonton Oilers 3-2

Toronto Maple Leafs-New York Rangers 4-5

Montreal Canadiens-Philadelphia Flyers 2-1 - hosszabbítás után

Florida Panthers-Anaheim Ducks 6-2

St. Louis Blues-Arizona Coyotes 2-1

Nashville Predators-Tampa Bay Lightning 3-2 - hosszabbítás után

Winnipeg Jets-Minnesota Wild 2-1 - hosszabbítás után