Elsőkörös draftosokat szerzett meg a Buffalo

2015.02.12. 08:40

463216526_slide.jpgA Buffalo robbantotta az átigazolási piacot, erről majd a végén szólunk. Három meccsel folytatódott az NHL alapszakasza, és ezen a három meccsen 14 gól esett. A legkevesebb Pittsburghben, ahol a Detroit vendégeskedett, és nem túl jó kedvvel távozott. A Penguins úgy nyert 4-1-re, hogy a meccs legjobbja az a Blake Comeau lett, aki még december 22-én, a Florida ellen sérült meg és 20 meccs kihagyás után most tért vissza. Comeau gólt ütött és gólpasszt is adott, ahogy Patric Hornqvist is. A Pittsburgh 4-0-s vezetése után szépített a Stephen Weiss révén a Red Wings. A Detroit ezzel nem tudott közelebb kerülni a Tampához, és a Montréalhoz. A Pittsburgh viszont 70. pontját szerezte, eggyel van lemaradva az Islanders mögött.

Tovább tartja a lépést a Pittsburgh-gel a Washington, a Capitals Joel Ward hosszabbításban szerzett góljával nyert San Joseban. A vendégek közül Jay Beagle két gólt szerzett, gólpasszt is adott, a 29 éves szélső pályafutása során most másodszor tudott két gólt ütni, legutóbb 2014. április 11-én. A Sharksban Brent Burns duplázott, a hazai csapat 2-1-re és 3-2-re is vezetett. A Sharks-drukkerek a meccs előtt búcsúztak el Jevgenyij Nabokovtól, aki szerdán jelentette be, hogy befejezi aktív pályafutását.

A Chicagónak sem sikerült otthon nyerni, szintén 5-4-re és ugyancsak hosszabbításban kapott ki. Ennek a meccsnek Daniel Sedin volt mindent eldöntője, a svéd két gólt szerzett, ahogy a másik oldalon Marian Hossa is, Patrik Kane pedig három pontot hozott össze, de ez is kevés volt a sikerhez. A második harmad végére két góllal ment el a Canucks, a Hossának 55 másodperccel a vége előtt sikerült az egyenlítés. A Vancouver harmadik csoportjában, visszaelőzte a Calgaryt (mindketten 63 pontosak), és egyre van a San Josetól. A Cicagonak 70 pontja lett, ugyancsak harmadik a Centralban, előtte és mögötte is négy-négy pont a különbség, a St Louisszal és a Winnipeggel szemben.

Volt néhány érdekes kereskedés tegnap, amelyben egytől egyig a Buffalo volt az érintett, amely már a jövő csapatát építi. Előbb a Winnipeggel tradelt. Tyler Myers és Drew Strafford ment a Jetsbe, és két kiváló első körös, a 2009-es 4. választott Evander Kane, valamint a 2008-as 3. Zach Bogosian érkezett. A Sabres még két minor hokist – Joel Armia és Brendan Lemieux –, és egy elsőkörös draftjogot adott cserébe. Később egy kapuscsere is történt: Jhonas Enroth Dallasba költözött, helyére Anders Lindback érkezett Buffalóba, egy harmadik körös pick-kel együtt. Kane eddigi öt szezonja mindegyikében legalább 14 gólt szerzett, első idényében 26 pontja volt, azóta 30-nál egyszer sem volt kevesebb. A Winnipegben eddig 37 meccsen 10+12 a mérlege. A távozó Stafford 2006-ban mutatkozott be az NHL-ben, azóta a Sabrest szolgálta, 563 meccs van mögött, 145 góllal és 177 gólpasszal, idén 9+15-nél tart.

Pittsburgh Penguins–Detroit Red Wings 4-1

Chicago Blackhawks–Vancouver Canucks 4-5 – hosszabbítás után

San Jose Sharks–Washington Capitals 4-5 – hosszabbítás után