Elkezdett hajrázni a Los Angeles

2015.02.13. 09:11

463326732_slide.jpgA Montréal és a Tampa is otthon hibázott, a másik három csoportelső – a New York Islanders, a Nashville, és az Anaheim – viszont hozta a meccsét, a bajnok Los Angeles hosszú hajrát nyitott a playoffért az NHL péntek hajnali játéknapján. Az Atlantic két elsőjét az Edmonton és a St. Louis lepte meg, főleg az első meglepetés. Az Oilers hosszabbításban tudta legyőzni a Canadienst. Ryan Nugent-Hopkins 24,9 másodperccel a vége előtt mentette döntetlenre a meccset, majd két fiatal hozta össze a győztes gólt. A 21 éves svéd, Oscar Klefbom ügyesen ütötte középre a korongot, amely az amúgy remekül védő Dustin Tokarskiról Anton Lander elé pattant, a másik svéd pedig közelről bekotorta. Lander egymás után a második meccsén szerzett gólt, idén három találatából ez volt a második győztes gól. A Canadiensben Christian Thomas élete első gólját szerezte, Thomas édesapja is NHL-hokis volt, Steven Thomas 1984 és 2004 között hat NHL-csapatban 421 gólt és 833 pontot hozott össze.

A Tampa Bay hatot kapott a St. Louistól otthon, Alexander Steen három ponttal gazdagodott, 19 gólnál és 29 gólpassznál tart. A második harmad végén már 5-2 volt a Blues javára. A St. Louis hártánya maradt négy pont a Nasville-lel szemben, a liga legjobb csapata már 80 pontnál jár, most a Winnipeget győzte let Shea Weber három pontjával és Pekka Rinne 32 védésével, a finn 32 győzelemmel ligaelső.

Mindhárom továbbjutásra esélyes nyerni tudott a Metropolitanban. Az Islanders nagy küzdelemben győzte le a Torontót, Anders Lee kezdte a gólgyártást, a győztest is ő szerezte, már 18 gólja van az idényben, a 24 éves hokist 2009-ben a hatodik körben draftolták. Jaroslav Halak 32 védéssel hozta 30. győzelmét a szezonban, ennyi korábban sosem volt neki. A Pittsburgh szétlövésben győzte le az Ottawát, a Penguins háromgólos előnyt adott el a második harmad végére, végül David Perron büntetője döntötte el a két pont sorsát, Sidney Crosby és Jevgenyij Malkin is gólt ütött. A Rangers a Colorado otthonában nyert magabiztosan. Kevin Hayes volt a meccs embere, a 22 éves csatár 1+2-vel zárt, négy meccse pontszerző. Rick Nash megint betalált, gólpasszt is adott, az utolsó hét meccsén 6+5 a mérlege, 34 gólja 2009 óta nem volt. Az Avalanche-ben Jarome Iginla karrierje 577. gólját szerezte, amellyel utolérte az örökrangsor-19. Mark Recchit.

A Pacificban ismét nyert az Anaheim, méghozzá a Carolina otthonában. A meccs második harmadában 0-1-ről fordított a Ducks, 77 pontja van, 13-mal előzi a San Joset. Megint nyert a Minnesota, Mikko Koivu mindkét Wild-gól előkészítésében benne volt, a Florida volt a szenvedő fél. A Minnesota az All Star-hétvége óta lejátszott nyolc meccsből hetedszer nyert. A Wild öt Florida emberelőnyt védekezett ki, ebből hármat az utolsó harmadban, Devan Dubnyk most 26 lövést fogott meg. Tyler Toffoli nagy meccse volt a pénteki. A Los Angeles center három gólt ütött a Calgarynak, gólpasszt is adott, karrierje első mesterhármasa volt. A Toffoli, Jeff Carter, Dwight King sor négy gólt és négy asszisztot hozott össze ezen a meccsen. A bajnok Kings most 60 pontos, hárommal áll a Vancouver és a Calgary, néggyel a San Jose mögött, nagy harc lesz itt még a playoffért.

New York Islanders-Toronto Maple Leafs 3-2

Carolina Hurricanes-Anaheim Ducks 1-2

Montreal Canadiens-Edmonton Oilers 3-4, hosszabbítás után

Ottawa Senators-Pittsburgh Penguins 4-5, szétlövés után

Tampa Bay Lightning-St. Louis Blues 3-6

Nashville Predators-Winnipeg Jets 3-1

Minnesota Wild-Florida Panthers 2-1

Colorado Avalanche-New York Rangers 3-6

Los Angeles Kings-Calgary Flames 5-3