Hossa megint győzelemre vitte a Blackhawks-t

2015.02.14. 09:54

463393360_slide.jpgA Chicago 0-1-ről fordított a New Jersey ellen, az egyenlítő gólt Marian Hossa szerezte, majd a győztes gólnál Jonathan Toews-t szolgálta ki, a végén még Kris Versteeg az üres kaput is eltalálta, Brnt Seabrook is két gólpasszt jegyzett. Hossa nagyon beindult, a 36 éves szlovák hokis az utolsó négy meccse mindegyikén kapuba talált, sorozatban a hetedik gólját ütötte, 17-nél jár a szezonban, és 481-nél összesen. A Devils legendája, Patrik Elias az 1200. meccsén korcsolyázott ki, most pont nélkül maradt, ráadásul -2-es plusz/mínusz mutatóval is zárt. A Chicago még mindig nagyon messze, négy pontra a csoportmásodik St. Louistól és nyolcra a ligaelső Nashville-től.

Simán nyertek a Pacific-divízió dobogósai. A San Jose az Arizona otthonában szerezte meg a két pontot. Az első negyedórában még a Coyotes dominált, a Sharks 0-2-ről aztán megfordította a meccset, Todd McLellan edző boldog volt, és nem csak azért, mert a 300. meccsét nyerte meg. 515 meccs kellett ehhez a jubileumi győzelemhez, az NHL történetében ezt csak Bruce Boudreau érte el gyorsabban (490 meccs kellett a Washington és az Anaheim szakvezetőjének). Joe Pavelskit is ki kell emelni, aki pályafutása negyedik mesterhármasát szerezte, valamint a győztes gólt ütő Barclay Goodrow-t is. A 21 éves kanadai draft nélkül került az NHL-be, első idényében 38 meccsen van túl, ez volt negyedik találata, tavaly még az OHL-ben szerepelt.

A Vancouverben Shawn Matthiast ünnepelték, három gólt ütött a Bostonnak, a 26 éves fiatalember karrierje során először triplázott, alig több, mint öt perc kellett neki az első két gólhoz. A Canucks kapusa, Ryan Miller 22 védéssel és győzelemmel ünnepelte pályafutása 600. meccsét. A Dallas Jamie Benn és Jason Spezza góljaival győzte le a Floridát. Columbusban Scott Hartnellt ünnepelték, aki a legutóbbi meccsen érte el az ezredik találkozóját, a hokis ebből az ezerből 517et éppen a mostani ellenfél, a Philadelphia csapatában húzta le. A Blue Jackets hosszabbításban, Artyom Anyiszimov találatával fektette két vállra a Philadelphiát, a Flyersben Wayne Simmonds három pontig jutott. A Columbus amúgy az első meccsét nyerte meg abból a 21-ből, amikor a második harmad végén vesztésre állt.  

Columbus Blue Jackets–Philadelphia Flyers 4-3 – hosszabbítás után

Chicago Blackhawks–New Jersey Devils 3-1

Dallas Stars–Florida Panthers 2-0

Arizona Coyotes–San Jose Sharks 2-4

Vancouver Canucks–Boston Bruins 5-2