Volt Buffalo-hokisok verték a Detroitot

2015.02.15. 12:52

463454290_slide.jpgKelet legjobb csapatai közül a Montréal és a New York Islanders is hozta a szombati meccsét, a Detroit viszont otthon bukott egy pontot. A Canadiens és a Detroit is a szétlövésig húzta saját meccsét. A Montréal az ősi riválist, a Torontót győzte le. Az első harmadban 41 másodperc alatt esett két gól, utána már csak a szétlövésben. A hazaiak részéről Alex Galchenyuk és David Desharnai is betalált, a Torontóból csak Mike Santorelli. A Detroit egy látványosabb meccsen kapott ki a Winnipegtől. Az exbuffalói, Tyler Myers két gólpasszt adott a Jetsben, a Red Wingsből Pavel Dacjuk két gólig és három pontig jutott. A szétlövésben a negyedik párig senki sem talált be, aztán a másik volt Buffalo-hokis, Drew Stafford eldöntötte a meccset. A Montréal 76 ponttal első a csoportban, a további sorrend: Tampa 74, Detroit 72, Boston 63.

A Metropolitan legjobbjai közül mindkét New York-i simán nyert. Az Islanders az utolsó harmadban, tíz perc alatt intézte el a Columbust. Josh Bailey duplájával kezdődött a meccs, aztán 40 perc után 3-3-ra állta. A végén az addig két gólpasszt kiosztó John Tavares varázsolt, és gyorsan eldöntötte a meccset, a csapat kapitánya már 26 gólnál jár. A Rangers edzője, Alain Vigneault 500. győzelmét ünnepelte, a 21. edző az NHL történetében, aki eddig eljutott, csapata az Arizonát ütötte ki idegenben. Rick Nash volt megint a csapat vezére, megvan a 35. szezonbeli gólja, a Rangersben Cam Talbot 34-szer védett, büntetőt is fogott. Ennek a csoportnák az élmezőnye: 1. NY Islanders 75, 2. Pittsburgh 72, 3. NY Rangers 71, 4. Washington 68.

A Nashville az utolsó harmadban, alig több, mint egy percen belül ütött két góljával győzte le a New Jerseyt, a liga legjobbja már 82 pontnál ját. Pekka Rinne 33. győzelme volt ez, a kapus 14-1-1-gyel áll utolsó 16 meccsén. A Minnesota is kapaszkodik, Thomas Vanek három pontjával (2+1) győzte le a Wild a Carolinát, kilencből a nyolcadik győzelme volt az All Star hétvége óta, Justin Fontaine, és Mikael Granlund is két-két gólpasszt osztott ki. Nagyon nem ment a Dallasnak a Colorado ellen, de nem is csoda, Patrick Eaves, Ales Hemsky, Valerij Nyicsuskin és Tyler Seguin is hiányzott a Starsból, az Avalanche az idei negyedik meccsen is legyőzte a Dallast. A Centralban a sorrend: 1. Nashville 82, 2. St. Louis 76, 3. Chicago 72, 4. Winnipeg 68, 5. Minnesota 63.

Az Ottawa gólparádét rendezett az Edmonton ellen, Milan Michaelk 2+1-gyel zárt, a Senators hét gólig jutott. Michalek az első 36 meccsén mindössze három gólt ütött, most kis híján megduplázta ezt. Egymás után negyedik meccsét nyerte meg a bajnok Los Angeles, most a 34. gólját szerző Alekszandr Ovecskinnel felálló Washingtont sikerült legyőzni. Jonathan Quick 27-szer védett, a Kings idei gyatra szereplését jól mutatja, hogy tavaly október 26-a óta nem volt ilyen jó sorozata. A csoport rangadóján a Calgary Lance Bouma győztes góljával győzte le a Vancouvert. A Flamesben Sean monahan öt perc alatt szerzett két gólt. Bouma az utolsó három meccséből kétszer is győztes gólt ütött. Ebben a divízióban így áll a harc a továbbjutásért: 1. Anaheim 77, 2. San Jose 66, 3. Vancouver 65, 4. Calgary 65, 5. Los Angeles 62.

Ottawa Senators–Edmonton Oilers 7-2

Montréal Canadiens–Toronto Maple Leafs 2-1 – szétlövéssel

Detroit Red Wings–Winnipeg Jets 4-5 – szétlövéssel

New York Islanders–Columbus Blue Jackets 6-3

Nashville Predators–New Jersey Devils 3-1

Minnesota Wild–Carolina Hurricanes 6-3

Arizona Coyotes–New York Rangers 1-5

Colorado Avalanche–Dallas Stars 4-1

Calgary Flames–Vancouver Canucks 3-2

Los Angeles Kings–Washington Capitals 3-1