Ovecskin szomorította az Anaheimet

2015.02.16. 09:17

463535370_slide.jpgAlekszander Ovecskin vezérletével győzte le idegenben a Washington az Anaheimet az NHL vasárnapi játéknapján. Az orosz az első harmadban szerzett két gólt, különösen az első volt nagyon szép, ezzel 36 gólja van, visszaelőzte a 35 gólos Rick Nasht, és első a góllövőlistán. A következő negyven percben Ovecskin még két gólpasszt osztott ki. Két gólt szerzett a mindössze 20 éves osztrák Andre Burakovsky is. A Capitals 2013-as, 1/23-asa 42. meccsét játszotta az idényben, ez volt a kilencedik gólja, 21 pontja van a csatárnak első idényében. A Washington sorozatban ötödször tudott nyerni Anaheimben, a Ducks 2002. december 11-én verte utoljára keleti riválisát. Ahogy sok helyen vasárnap, a teljesen megtelt Honda Centerben is megemlékezte a hétvégén, tragikus körülmények között elhunyt Steve Montadorra, aki a 2008–2009-es idényben volt az Anaheim hokisa, 65 meccsen 4 gólt és 16 pontot termelt.

Szétlövéssel nyert a Chicago a Pittsburgh ellen. A második és a harmadik harmad legelején esett a rendes játékidő  két gólja, Niklas Hjalmarsson, illetve Nick Spalling volt eredményes. A Blackhawks jól büntetőzött, mind a három próbálkozó – Jonathan Toews, Patrick Kane, és a legvégén Patrick Sharp – betalált. A másik oldalon Sidney Crosbynek még óriási szerencséje volt (a korong Corey Crawford testéről bucskázott a kapuba), Krist Letang viszont a kapus lepkésébe emelte. A Metropolitanban az Islanders előnye így két pontra nőtt, a Washington a negyedik maradt, de megint csak egy ponttal a New York Rangers mögött.

San Joseban nyert a Tampa, amely utolérte így az Atlantic-első Montréalt, de maradt a második. A 30. gólját szerző Steven Stamkos nyitotta a gólok sorát, majd gólpasszt is adott, hasonlóan zárt Ryan Callahan is. A Bolts kapusa, Ben Bishop 33 védésig jutott. Az utolsó percekig szoros volt a meccs, aztán a végén, 81 másodperc alatt két Tampa-gól eldöntötte a meccset. Szétlövésben, annak is az ötödik körében dőlt el a Florida–St. Louis találkozó, a vendégek büntetőztek jobban.

A Blues 33 éves védője, Barret Jackman a 779. meccsét játszotta a St. Louisban, ezzel beérte a franchise második helyén álló Brian Suttert. A klub történetében Bernie Federko 927 meccsel játszotta a legtöbbet. A Panthersben Aron Ekblad lassan utoléri Bobby Orrt. A 19 éves védő 32 pontnál tart, elsőéves hátvéd ennyi pontot Floridában még sosem szerzett. A liga történetében is csak ketten ennél többet. Ekblad a mostani gólpasszával érte utol Jim Benninget, Doug Bodgert, és Petr Svobodát. Orr 41 ponttal, és az örökrangsor elsője, Phily Housley 66 ponttal van még előtte.

Buffalóban nyert a Philadelphia, amely így is öt pontra van a Bostontól, azaz még a playoffot érő nyolcadik helytől. Az osztrák Michael Raffl szerezte a győztes gólt.

Kereskedett egymással a hétvégén a Nashville és a Toronto. A Predators megszerezte Cody Fransont, és Mike Santorellit a Maple Leafstől, egy 2015-ös, elsőkörös draftért, valami a veterán Olli Jokinenért, és egy fiatal tehetség, Brendan Leipsicért cserébe.

Chicago Blackhawks-Pittsburgh Penguins 2-1, szétlövés után

Florida Panthers-St. Louis Blues 1-2, szétlövés után

Buffalo Sabres-Philadelphia Flyers 1-2

Anaheim Ducks-Washington Capitals 3-5

San Jose Sharks-Tampa Bay Lightning 2-5