A Rangers 13 perc alatt mínusz kettőről állt fel

2015.02.17. 10:09

463624222_slide.jpgA New York-i rangadó volt az NHL hétfői játéknapjának rangadója. A várt nagy csata nem is maradt el, nagyszerű, tizenegy gólt hozó meccsen végül a Rangers nyert. Pedig nagyszerűen indult a hazaiaknak a meccs, a 11. másodpercben, egy kapushiba után John Tavares góljával vezetett az Islanders, sőt a 12. percben márr kettővel. A Rangers kapaszkodott, de az utolsó negyedórába úgy fordultak a csapatok, hogy az Islanders 5-3-ra vezetett. Aztán Dereke Stepan, Martin St. Louis és négy és fél perccel a vége előtt Kevin Klein megfordította a meccset. Ryan Storme, illetve Ryan McDonagh szerzett két gólt, Rick Nash ezúttal pont nélkül maradt. A két csapat most játszott negyedszer egymással a szezonban és a Rangers először nyert. Ez azt is jelenti, hogy a második helyre jött fel a csoportjában, két pontra van az első Islanderstől és két meccsel kevesebbet is játszott. Az Islanders a 12. szezonbeli meccsén kapott ki először a Nassau Coliseumban csoportellenféllel szemben.

Jégre lépett az Atlantic első három helyén álló csapat mindegyike, de csak a Montréal nyert. A Canadiens éppen a Detroit otthonában szerepelt és kapott gól nélkül, a harmadik harmad végén szerzett két góllal nyert. Előbb Tomás Plekanec maradt hihetetlen egyedül, és vágta be Jimmy Howard kapujába, majd a legvégén Max Pacioretty talált az üres kapuba. Carey Price 25 védéssel hozta karrierje 30. shutoutját. A Tampa a sorozatban ötödik győzelménél tartó Los Angelestől kapott ki, a Lightning 21 éves orosz védője, Nyikita Nyeszterov karrierje első gólját szerezte. A Kingsben Dwight King két gólpasszt adott, a bajnokcsapata 70-es sora (King, Jeff Carter és Tyler Toffoli) 10 gólt és 11 gólpasszt termelt csapata legutóbbi öt győztes meccsén.

Az Atlantic-divízióban a Montréal most 78 ponttal vezet, a Tampának 76, a Detroitnak 72 van. A Boston maradt 64 pontos, miután 4-3-ra kikapott Calgaryban. A Falmes is csodásan hajrázott, a Bruins már 3-0-ra is vezetett, T.J. Brodie a hosszabbításban döntötte el a meccset, Jiri Hudler kétszer is betalált. A Vancouver a Minnesota ellen nyert, Alex Biega karrierje első NHL-meccsén, első gólját, ráadásul győztest ütött. A 26 éves kanadai 2006-ban ötödik körös draftos volt, a védőt vasárnap rendelték fel az AHL-s Utica Comets-től. A Pacificban tíz pont előnnyel vezet az Anaheim a most már második, 67 pontos Vancouver előtt, ugyanennyi van a Calgarynak is, a San Jose 66, a Los Angeles 64 pontos.

Ugyanakkor könnyen lehet, hogy a Pacific-4. hely kevés lesz a playoffhoz. A Centralban negyedik Winnipegben is 70 pontja van, miután szétlövéssel az Edmontont is legyőzte. A Jetsből Bryan Little három pontot szerzett, a Buffalotól érkezett Tyler Myers is megszerezte első winnipegi gólját, az Edmontonban Nail Jakupov két gólt ütött. A Carolina a fiatal Andrej Nestrasil három pontjával, és Michael Jordan első góljával nyert Ottawában. A szezont még a Detroittal kezdő center először szerzett ennyi pontot egy meccsen. A Colorado odahaza verte könnyen az Arizonát, Matt Duchene góljával és gólpasszával a 300. NHL-pontját szerezte (120 gól, 180 assziszt), Jarome Iginla két gólpasszt adott, a gólok sorát nyitó Cody McLeod pedig a századik pontját érte el.

New York Islanders-New York Rangers 5-6

Ottawa Senators-Carolina Hurricanes 3-6

Detroit Red Wings-Montreal Canadiens 0-2

Winnipeg Jets-Edmonton Oilers 5-4, szétlövés után

Colorado Avalanche-Arizona Coyotes 5-2

Calgary Flames-Boston Bruins 4-3, hosszabbítás után

Vancouver Canucks-Minnesota Wild 3-2

Los Angeles Kings-Tampa Bay Lightning 3-2