Hajnalig lövöldözték a büntetőket

2015.02.19. 10:14

463823246_slide.jpgOlyan azért volt már, hogy több, mint húsz büntető döntsön el egy meccset az NHL-ben, olyan azonban elég ritkán, hogy mindössze egy rávezetés menjen be. Ez legutóbb egészen pontosan 2006 október 7-én esett meg, amikor a Philadelphia–New York Rangers meccsen a tizenharmadik körben Marcel Hossa talált be, előtte senki. A Boston 3-1-ről jött vissza a meccsbe, de aztán egy olyan fiatalember döntötte el a szétlövést, akinek két edmontoni idényében, 61 meccsen eddig egyszer sem sikerült a kapuba találnia. A szlovák Martin Maricint február 5-én hívták fel az AHL-ből, a védőnek ez volt az idei 18. meccse. A két kapus is nagyszerűen védett, az Oilersbe kilenc nap után visszatérő Ben Scrivens 38, Tuukka Rask 27 korongot fogott meg. A siker azért különösen fontons, mivel az Edmontonnak 15 év után sikerült legyőznie a Bostont, amely ötödik meccse nem tud nyerni, ilyen rossz sorozata eddig ebben az idényben még nem volt.

Folytatta rossz sorozatát az Anaheim, amely utolsó tíz meccséből hatodszor kapott ki, ezúttal otthon a Tampától. Az első harmadban szerzett vezetést a Ducks, amely ezt 20 percig őrízni tudta, de aztán négy gólt kapott. A Montréal Ottawában bukott, ezzel a Bolts pontszámban beérte a Canadienst. A Senators legjobbja a 42 védésig juto Andrew Hammond volt. A 27 éves kanadai draft nélkül került az NHL-ben a legutóbbi idényben egy meccse volt, a mostaniban ez volt a második, pályafutása első győzelmét szerezte meg. A Sensben Craig Anderson, és Robin Lehner is sérült. Mark Stone három pontot szerzett, Erik Karlsson két gólpasszt adott. A Montréal az utolsó 16 meccséből ötödször kapott ki olyan csapattól, amely jelenleg nem áll továbbjutásra.

Folytatta remek sorozatát a Los Angeles. A bajnok sorozatban hatodszor nyert és már playoffos helyen áll. A Coloradót győzte le a Kings, Jonathan Quick 42 védésével (ebből 18 a második harmadban), Jeff Carter két góljával. A Detroit idegenben, szétlövéssel győzte le a Chicagót, a Red Wings kapusa, Jimmy Howard az első harmadban mind a 17 Blackhawks-lövést megfogta. A Calgary otthon kapott ki a Minnesotától, itt is egy kapus, megint Devan Dubnyk lett a hős, aki 35 lövést fogott meg. A Wild az utolsó tíz meccsének mindegyikén szerzett pontot, újra élnek a továbbjutási remények.

Ottawa Senators-Montreal Canadiens 4-2

Chicago Blackhawks-Detroit Red Wings 2-3, szétlövés után

Calgary Flames-Minnesota Wild 2-3, hosszabbítás után

Colorado Avalanche-Los Angeles Kings 1-4

Edmonton Oilers-Boston Bruins 4-3, szétlövés után

Anaheim Ducks-Tampa Bay Lightning 1-4