A ligaelső Uniondale-ben kapott nagy verést

2015.02.20. 10:38

463890462_slide.jpgLélektanilag nagyon fontos meccset nyert meg a New York Islanders, a ligaelsőt legyőzni mentálisan mindig rengeteg erőt ad, ráadásul a Nashville-t elég simán sikerült legyőzni a Nassauban. Külön dícséret, hogy a sikert három hátvédgól - Brian Strait, Nick Leddy és Johnny Boychuk - hozta. Jaroslav Halak 30 védéssel szezonbeli 32 győzelmét hozta, ezzel a franchise örökrangsorában utolérte az eddig vezető Billy Smith, Chris Osgood, Rick DiPietro hármast. A csapat formáját elnézve, Halak ezt alaposan meg fogja javítani. Leddy amúgy három ponttal lett a mezőny legjobbja. John Tavares újabb két pontjával már 60-nál tart. Volt egy sajnálatos sérülés is, Eric Nyström ütközött Mihail Grabovszkijjal az első harmadban, a fehéroroszt percekig ápolni kellett a jégen, majd le is korcsolyázott. Az utolsó harmadban 81 másodperc alatt ütött két gólt az a hazai csapat, a végén pedig jöhetett a szokásos botemelgetés a Nassau Coliseumban. Az Islanders 79 pontjával utolérte az eddigi keleti első Montréalt is, csoportjában most öt pont az előnye.

Azért nőhetett az Islanders előnye, mert a Vancouver idegenben győzte le a New York Rangers, és a Pittsburgh is otthon kapott ki. A Rangers a harmadik harmadban még vezetett, aztán a Canucks két perccel a vége előtt egyenlített, Henrik Sedin második góljával. Aztán shootoutban már nem esett New York-i gól, a Rangers hétből ötödször bukott szétlövést, Nash megint gólt szerzett, 36-nál tart.

Olyan történt Pittsburghben, ami ritkán szokott, Sidney Crosby verekedésbe keveredett. Brandon Dubinskyra akadt ki, de végül nagy pofozkodás nem lett belőle, ráadásul a Penguins otthon bukott és a Washington sikerével a csoport negyedik helyére csúszott vissza. Éppen Dubinsky volt az, aki a győztes gólt szerezte, ráadásul emberhátrányból, egy védelmi hiba után, Marc-Andre Fleury saját játékosával csúszott össze, Dubinskynak nem volt nehéz dolga. Crosby bunyója és a potyagól miatt került ide a video.

A Washington ismét Nicklas Bäckström és Alekszandr Ovecskin vezérletével nyert. A svéd két, az orosz egy gólt szerzett, Ovecskinnek már 38 gólja van, kettővel vezet Nash előtt. Backström 45 gólpasszával vezeti a rangsort, 63 pontjával holtversenyben első a chicagói Patrick Kane-nel. Philadelphiában a meccs előtt a Hall of Fame-s Éric Desjardenst köszöntötték, aztán a Buffalo elrontotta az ünnepet, Brian Flynn büntetőjével szétlövésben nyert.

Roberto Luongo öt büntetőt is megfogott, a Florida idegenben győzte le a Montréalt, a Panthers egy pontra megközelítette a még továbbjutó helyen álló Bostont az Atlanticban, a Canadiens így is az élen maradt, de ahogy fentebb megjegyeztük, már az Islandersszel társbérletben első, egy meccsel kevesebbje van, mint riválisának. Luongo amúgy 37-szer védett jól a meccsen. Sűrűsödik az élmezőny a Pacificban is az Anaheim mögött. A San Jose Dallasban nyert, így a csoportban a második Vancouver és az ötödik Los Angeles között csak három pont a differencia. A Sharks két legjobbja a kétgólos Andrew Desjardins és a 37-szer védő Antti Niemi lett.

New York Islanders-Nashville Predators 5-2

New York Rangers-Vancouver Canucks 4-5, szétlövés után

Philadelphia Flyers-Buffalo Sabres 2-3, szétlövés után

Pittsburgh Penguins-Columbus Blue Jackets 1-2

Washington Capitals-Winnipeg Jets 5-1

Montreal Canadiens-Florida Panthers 2-3 - szétlövés után

Dallas Stars-San Jose Sharks 2-5