Szabadtéri hokimeccs tavaszi hőségben

2015.02.22. 13:17

 464081686_slide.jpgSzombat este már két meccset lejátszottak az NHL-ben, erről írtunk is. A hajnali  meccsek közül az egyik legérdekesebb a mostani szezon legérdekesebb találkozója a Santa Claraban, szabadtéren lejátszott San Jose-Los Angeles találkozó volt. Ennek megfelelően 70 205-ön mentek ki a Lebi’s Stadiumba, a fantasztikus hangulatban lejátszott Core Light Staduim Seriest a furcsa, fehér nadrágban játszó bajnokcsapat nyerte, amely sorozatban hetedszer nyert, és már a harmadik helyre jött fel csoportjában. A győztes gól Marian Gaborik érdeme, a harmadik harmad elején szerezte, Jonathan Quick 31-szer védett, az utolsó két meccsen 73 védése volt. Igazi kaliforniai hangulatban, 14 fokos enyhe időben kezdődött a meccs, és egy távoli lövés után Kyle Clifford szerzett vezetést, amelyet a harmad végén Brent Burns egyenlített ki. A tavalyi, kaliforniai meccsel együtt az elmúlt két év szabadtéri találkozóját összesen 124 304 drukker nézte meg a nyugati parti meccseken.

Félelmetes gólparádét rendeztek Dallasban. A Detroit vendégjátéka során 13 gól esett, a hosszabbításban, Niklas Kronwall góljával a Red Wings nyerte meg a meccset. A vendégeknél Pavel Dacjuk két gólt ütött és két gólpasszt adott, a Dallasban hatan jutottak el két pontig. A Stars kétszer is kétgólos előnyt szerzett, de egyik sem volt elég a végső győzelemhez. A második harmadban, három perc alatt ütött két gólt a Dallas. A Detroit ezúttal nem került közelebb az elsőkhöz, a Montréal Max Pacioretty két góljával győzte le a Columbust. A Tampa pedig Arizonában nyert két góllal, ezen a találkozón Ondrej Palat duplázott, Steven Stamkos a 32. gólját ütötte. A csoportban a Montréal 81 ponttal vezet, a 80 pontos Tampa, és a 76 pontos Detroit előtt.

A Pittsburgh fontos meccset nyert St. Louisban, Blake Comeau négy lövésből két gólt szerzett, gólpasszt is adott. Ráadásul a Penguins 2008. november 1-e óta először nyert a Blues otthonában. A csoportban a New jersey is nyert, a Metropolitan utolsó Carolinát győzte le, de a Devils hátránya ezzel együtt is 19 pont a negyedik helyen álló Pittsburgh-gel szemben, amely egy pontra megközelítette a második New York Rangerst és a Washingtont, az Islanders 80 pontos, négy ponttal vezet.

A többi meccseken: James van Riemsdyk hosszabbításban ütött góljával hosszú idő után nyert a Toronto, a csatár amúgy január 28-a óta először talált a kapuba. Ottawában kapott ki a Florida, így a Panthers nem tudta megelőzni csoportjában a Bostont. Az Anaheim visszatért a győztes útra, Ryan Getzlaf győztes góljával nyert Edmontonban. A Paicificben a Ducks nagy előnnyel vezet, utána viszont nagyon sűrű a mezőny. A Vancouver most 69 pontos, aztán jön a Los Angeles, a Calgary, majd a San Jose, mindannyian 68-68 ponttal. Ehhez hozzávesszük, hogy a másik nyugati divízióban, a negyedik Winnipegnek 71, az ötödik Minnesotának 67 pontja van, nagy harc lesz itt még a továbbjutásért.

Toronto Maple Leafs–Winnipeg Jets 4–3 – hosszabbítás után

Montréal Canadiens–Columbus Blue Jackets 3–1

Ottawa Senators–Florida Panthers 4–1

New Jersey Devils–Carolina Hurricanes 3–1

Edmonton Oilers–Anaheim Ducks 1–2

St. Louis Blues–Pittsburgh Penguins 2–4

Dallas Stars–Detroit Red Wings 6–7 – hosszabbítás után

Arizona Coyotes–Tampa Bay Lightning 2–4

San Jose Sharks–Los Angeles Kings 1–2