Hat Minnesota-gól egy harmad alatt

2015.02.23. 10:31

464186544_slide.jpgIgazi parádét rendezett a Minnesota vasárnap a Dallas elleni meccsen. Az utolsó húsz percnek úgy mentek neki a csapatok, hogy a Dallas 1-0-ra vezetett. Aztán beindult a Stars és 16 és fél perc alatt hat gólt vágott, szegény Dallas két nap alatt 13 gólt kapott, a Detroit elleni 7-6-os vereségnél négy gólt a harmadik harmadban. Zach Parise két gólt ütött, Mikael Granlund három pontot gyűjtött. Már nem győzi a gratulációkat Devan Dubnyk, akinek most 18-szor védett. Vele a kapuban, az All Star hétvége óta szárnyal a Minnesota, a megszerezhető 26 pontból 23-at gyűjtött, már 69-nél tart, ami azt is jelenti, hogy a nyolcadik helyen, de már playoffot érőn áll a nyugati főcsoportban. Érdekesség, hogy az Anaheimet és a Vancouvert leszámítva az összes Pacicif-csapatot előzi, de Los Angeles harmadik helye - kevesebb pontja ellenére is - biztos továbbjutást jelent. Egyelőre.

Ami a Vancouvert illeti, a cserekapusával is lenullázta a csoportját vezető New York Islanderst idegenbe. Az Isles érezhetően belefáradt a szombati, washingtoni vereségbe és a Nashville bravúros legyőzése óta másodszor kapott ki. Ryan Miller amúgy a második harmadban sérült meg, a helyére érkező Eddie Lack 276 védéssel lett a mezőny legjobbja. A Washington is kikapott, Ovecskinéket a Philadelphia győzte le, négy és fél perccel a vége előtt szerzett góllal. A Flyers kétszer is 5 a 4 ellen szerzett gólt, de Simmonds góljánál éppen letelt az 5 a 3 elleni büntetés.

Nyert viszont a Pittsburgh és a New York Rangers is a Metropolitanban. A Penguins a playoffra hajtó Floridát intézte el Jevgenyij Malkin és Patric Hornqvist 3-3 pontjával (2+1). A Rangers pedig nagy csatában, szétlövésben nyert a Columbus ellen. Rick Nash ezúttal - volt csapata ellen - igaz pontnélküli maradt, de a büntetőpárbaj az ő góljával dőlt el. Martin St. Louis ütött két gólt, Derek Stepan adott két gólpasszt.

Meglepő könnyen nyert a Boston a Chicago otthonában, Patric Bergeron a 200. gólját szerezte, még két gólpasszt is kiosztzott. A Bruins február 7-e óta, hat vereség után először nyert. A ligaelső Nashville csak nagyon nehezen, szétlövésben győzte le az utolsó Bufallót, Filip Forsberg szerezte a győztest. A Colorado Nathan MacKinnon élete első mesterhármasával győzte le a Tampát. MacKinnon és Matt Duchene a második harmadban 29 másodperc alatt vágott kettőt. Épp Duchene volt a legutóbbi Colorado-hokis, aki triplázni tudott, még 2011. november 4-én.

Philadelphia Flyers-Washington Capitals 3-2

Chicago Blackhawks-Boston Bruins 2-6

Buffalo Sabres-Nashville Predators 1-2, szétlövés után

New York Islanders-Vancouver Canucks 0-4

Pittsburgh Penguins-Florida Panthers 5-1

Colorado Avalanche-Tampa Bay Lightning 5-4

New York Rangers-Columbus Blue Jackets 4-3, szétlövés után

Minnesota Wild-Dallas Stars 6-2