Dacjuk két gólja is kevés volt Anaheimben

2015.02.24. 09:49

464287888_slide.jpgCsak két meccset játszottak hétfőn az NHL-ben, de abból az egyik egy igazi rangadó volt, ami ennek megfelelően izgalmas csatát is hozott. Az Anaheim sorozatban harmadik meccsét nyerte meg, szétlövésben győzte le otthon a Detroitot. Nem alakult jól a meccs a Ducksnak, a kapura lövésekben is jobban álló Detroit a 24. percben Pavel Dacjuk bal felső sarkos bombájával szerzett vezetést, majd az orosz három perccel később egy lecsorgó korongot tett be közelről. A harmadik harmadra összekapta magát az Anaheim és három perc, negyven másodperc alatt ütött három góllal megfordította a meccset. A rendes játékidő vége felé Riley Sheahen egalizált, így jöhetett a hosszabbítás, után pedig a szétlövés. Ebben Corey Perry és Jakob Silfverberg sem hibázott, míg a másik oldalon a kétgólos Dacjuk és Tomas Tatar is, így végül az Anaheim tudott nyerni, a Ducks már 83 pontos és 12 egységgel vezet a Vancouver előtt, a Detroit maradt csoportja harmadik helyén, de masszív, tízpontos előnnyel őrzi ezt.

A New Jersey Mike Cammalleri harmadik harmdban ütött két góljával nullázta le az Arizonát. Az 52. meccsét játszó Cory Schneider 38 lövést fogott meg, ebben a szezonban harmadszor, három hónapja először nem kapott gólt. Legutóbb november 21-én, az Edmonton ellen volt shutoutja. A New Jersey négy meccse nem kapott ki és ilyen sorozatra már nagyon régen, két éve, 2013. február 3. és 10. között volt példa. A vezető gólt szerző Scott Gomez New Jersey-i pályafutása 473. pontját szerezte, ezzel lehagyta a franchise örökrangsorában ötödik helyen álló Bobby Holikot, a csatár 2012. február 9-e óta először szerzett győztes gólt.

Hétfő késő este megnevezték a hét legjobbjait is. A hét három sztárja Jonathan Quick, a Los Angeles kapusa, Henrik Sedin, a Vancouver centere és Mac Pacioretty, a Montréal balszélsője lett. Quick három győzelemmel zárta az elmúlt hetet, 1,33 kapott gól/meccs mutatóval és 0,959-es védéshatékonysággal (98 lövés, 94 védés). Henrik Sedin négy meccsen 3 gólt ütött és 5 gólpasszt adott, Paciorettynek i snégy meccse volt, 4 góllal és 2 assziszttal, egy gőztes góllal. A bostoni David Krejci megsérült, 4-6 hetet kénytelen kihagyni, ennél sokkal hamarabb épül majd fel Ray Emery, a Philadelphia kapusa.

New Jersey Devils-Arizona Coyotes 3-0

Anaheim Ducks-Detroit Red Wings 4-3, szétlövés után