Crosby most legyőzte Ovecskint

2015.02.26. 08:50

464413936_slide.jpgHazai csapat nem nyert meccset szerdán az NHL-ben, és ezt a Washington, az Anaheim és a New Jersey drukkerei bánják. A Pittsburgh rangadót nyert a Capitals otthonában és a két szupersztár Sidney Crosby és Alekszandr Ovecskin gólváltását a kanadai nyerte. A meccs előtt Ovecskin odabökött egyet honfitársának Jevgenyij Malkinnak, aki erre három gólpasszal válaszolt. Az indulatokat amúgy is csak a kilencedik percig sikerült kordában tartani, akkor egy tömegjelenet után négyen mehettek a büntetőpadra. A Pittsburgh amúgy végig vezetett, a Washington Ovecskin emberelőnyös góljával 56:26-nál szépített, de már a kapus lehozatal sem segített a hazai csapatnak a végén. A csoportban az Islanders előny két pont a Rangersszel szemben, eggyel lemaradva jön a Pittsburgh, majd hárommal a Washington. Ez a négy csapat szinte biztosan ott lesz a playoffban, kérdés még, milyen sorrendben.

Még a fenti meccshez tartozik, hogy Sidney Crosby 20. gólját szerezte az idényben, 10. szezonjában lépi át a húszgólos határt, ennél többször csak Mario Lemieux (12), és Jaromir Jagr volt képes. Malkin a 62. hárompontos meccsét játszotta, és a 25. amelyen három gólpasszt osztott ki.

Az Anaheim megint váratlan pofont kapott. A keleti főcsoport 11. helyén álló Ottawa nyert Kaliforniában, ráadásul a Senators még gólt sem kapott. Andrew Hammond pályafutása ötödik meccsén először nem kapott gólt. A 27 éves kapus csak a harmadik számú a sérült Craig Anderson és Robin Lehner mögött. Amióta felhívták az AHL-ből, egy hét alatt háromszor nyert vele a csapat. Harmadszor volt kezdő és az NHL történetében a második olyan kapus, aki első három meccse egyikén nem kapott gólt, erre korábban Mike Brodeur volt képes, aki a második meccsén maradt kapott gól nélkül 2010. januárjában. Az Ottawa minden harmadra hagyott egy gólt, a győztest Erik Condra ütötte.

A New Jerseyt pedig a Calgary tréfálta meg saját otthonában. Sean Monahan gólt ütött és gólpasszt is adott, a Flames három vereség után nyert megint, a csoportjában 70 pontjával utolérte a Los Angelest, és a nyolcadik helyen áll nyugaton. A kanadai csapat finn kapusa, Karri Ramo 26-szor védett jól. TJ Brodie üres kapus gólja azért is érdekes, mert ezzel már három védő – a 10 gólos Brodie mellett Dennis Wideman (12), és Mark Giordano (11) – van, aki legalább tíz gólt szerzett a szezonban. A klub történetében erre az 1985–1986-os szezon óta nem volt példa, akkor Gary Suter (18), Al MacInnis (11), és Jamie Macoun jutott túl a tízgólos határon. A Flames amúgy sorozatban ötödször győzte le a Devilst, amely nyolc pontra van a playofftól, elég reménytelen helyzetben.

New Jersey Devils-Calgary Flames 1-3

Washington Capitals-Pittsburgh Penguins 3-4

Anaheim Ducks-Ottawa Senators 0-3