Szomorú nyugatiak, boldog Rangers-drukkerek

2015.02.27. 11:19

464560902_slide.jpgRossz napjuk volt a nyugati főcsoport legjobbjainak az NHL legutóbbi játéknapján. A Central-első nashville, a Pacific-második Vancouver is kikapott, illetve nyolc győzelem után szenvedett vereséget a bajnok Los Angeles. A szenzációsan szereplő Minnesota a Nashville otthonában nyert, Nino Niederreiter két gólt is szerzett, Devan Dubnyk most 27-szer védett. A Predators február 5-e óta először kapott ki hazai jégen. A Winnipeg St. Louis-i vereségével a Wild már csak három ponttal van lemaradva a Jets mögött. A Blues szétlövésben győzte le a kanadai csapatot, Vlagyimir Taraszenko és Alexander Steen is beütötte a büntetőjét, Brian Elliott 30-szor védett jól.

Idegenben nyert a Chicago és a Detroit is. A Blackhawks a hónapokra kidőlt Patrick Kane nélkül lépett jégre és lenullázta Jaromir Jágr új csapatát, a Floridát. A 20 éves finn, Teuvo Teravainen lett a meccs embere, aki a győztes gólt szerezte, Corey Crawford 20 védéssel hozta idei második gólnélküli meccsét, három meccs után volt győztes csapat kapusa. A Detroitban is egy harmadik soros csatár, Luke Glendening lett a meccs embere, a Red Wings az utolsó harmadban fordfított a San Jose ellen Pavel Dacjuk, majd Glendening góljaival. Az első harmadbana Sharks még 14-4-re nyert a kapura lövéseket, aztán a Detroit került fölénybe: 18-6, majd 13-2-es kapura lövés aránnyal.

Nyolc győzelem után kapott ki a Los Angeles, ráadásul attól az Ottawától, amely egy nappal ezelőt az Anaheimet intézte el. Andrew Hammond kapus folytatta zseniális sorozatát, most 35 lövést hárított, egymás után kétszer nem kapott gólt. A Sens harmadik számú kapusa még csak hatodik meccsén védett az NHL-ben, idén ötből négyszer nyert, összesen öt gólt kapott a szezonban. A Kings a végén mindent megpróbált az egyenlítésért, Mika Zibanejad kiállítása miatt az utols 1 perc 57 másodpercet emberhátrányban töltötte, de a bajnok 6 a 4 ellen sem tudott gólt ütni Hammondnak. A 27 éves, draftnélküli kapus egyértelműen a hét hőse.

Keleten a legfontosabb siker a New York Rangersé, amely nehezen, Lee Stempniak 2 perc 14 másodperccel a vége előtt ütött góljával nyert az Arizona ellen, de ezzel a Metropolitan élére ugrott. Lévén az Islandersszel azonos pontszáma mellett kevesebb meccset játszott, mint városi riválisa. A Rangersben Stempniak és Chris Kreider, a Coyotes-ban Sam Gagner ütött két gólt. A Montréal Columbusban nyert és már öt ponttal vezet a Atlanticban úgy, hogy egy meccsel kevesebbet játszott, mint a Tampa. A Canadiens sikeréből P.K. Subban három ponttal vette ki a részét, Max Paxioretty a 30. gólját ütötte, a meccs legszebb jelentét már korábban megírtuk, érdemes megnézni Carey Tropp produkcióját. A Blue Jackets 20 éves osztrák hokisa, Marko Dano négy nap alatt a második gólját szerezte, a 2013-as draft 1/27-esét február 17-én hívták fel az AHL-ből, november 4-e óta hat meccset játszott

A Buffalo meglepő könnyen ütötte ki a Vancouvert, A Sabresben Torrey Mitchell két gólt szerzett, Brian Gionta három pontot termelt, a csapat öt hazai vereség után tudott nyerni. Hiába lőtte szét a Philadelphia Jonathan Bernier kapuját, a Toronto kapusa 47-szer védett, a 49-17-es kapura lövési mutató sem volt elég a Flyers sikeréhet, a Maple Leafs nyeni tudott. Nagy kérdés meddig marad együtt ez a torontói csapat. A hétfőn záruló átigazolási piacban több játékos más csapattal hoztak szóba az elmúlt napokban. Phil Kessel, Dion Phaneuf, Tyler Bozak nevét lehetett a legtöbbször olvasni

Buffalo Sabres-Vancouver Canucks 6-3

New York Rangers-Arizona Coyotes 4-3

Columbus Blue Jackets-Montreal Canadiens 2-5

Toronto Maple Leafs-Philadelphia Flyers 3-2

Florida Panthers-Chicago Blackhawks 0-3

Winnipeg Jets-St. Louis Blues 1-2 - szétlövés után

Nashville Predators-Minnesota Wild 2-4

Los Angeles Kings-Ottawa Senators 0-1

San Jose Sharks-Detroit Red Wings 2-3