A Tampa nullázott, franchise-csúcs New Yorkban

2015.02.28. 12:36

464694166_slide.jpgBen Bishop mind a 28 vendéglövést hárította, a Tampa 4-0-ra győzte le a Chicagót. Steven Stamkos kétszer betalált Scott Darling kapujába, a Bolts csapatkapitánya ezzel a 39 gólos Ovecskin és a 37 gólos Nash mögött a harmadik helyen áll a góllövőlistán. Bishopnak ez volt a második shutoutja a szezonban. Ryan Spooner karrierje harmadik szezonjában, a 35. meccsen szerezte élete első gólját. Ráadásul ez egy nagyon fontos, győztes gólt volt a New Jersey elleni találkozó hosszabbításában. Spooner a 2010-es draft harmadik köröse volt, a Bostonban elsőgólos hokis a hosszabbítást 1992. március 28-a óta először döntötte el, akkor Steve Heinzének a Buffalo elleni meccsen sikerült. Az Atlanticban a Montréal továbbra is három ponttal vezet a Tampa előtt, a Boston most négy pont előnnyel a negyedik, a keleti konferencia nyolcadik helyén áll.

Jaroslav Halak lehagyta Billy Smith, Chris Osgood és Rick DiPietro franchise-rekordját, ez volt az Islanders-kapus 33. győzelme a szezonban, a Calgary ellen 26 védés kellett ehhez, az első harmadban még Michael Ferland büntetőjét is megfogta. Cal Clutterbuck karriercsúcsnak számító harmadik győztes gólját ütötte az idényben. A Carolina meccse előtt az 500. meccsét legutóbb letudó Cam Wardot ünnepelték, majd Anton Hudobin állt a Hurricanes kapujába és mind a 28 washingtoni próbálkozást megfogta, a Canes 3-0-ra nyert. A Capitals vereségével már nyolcpontos hátrányba került a csoportelső Islandersszel szemben.

Nyugaton rangadót játszott a bajnok a főcsoport legjobbjával és a párharcból az Anaheim került ki győztesen. A Kings két harmad után 2-0-ra vezetett, de aztán az utolsó harmadban jött az anaheimi henger, három gól kevesebb, mint hét perc alatt, majd a végén a duplázó Corey Perry üres kapus gólja. A Ducks az utolsó nyolc meccséből hetedszer győzte le a Los Angelest.

A nap hatodik meccsén szétlövés döntött a Dallas és a Colorado között, a Avalanche Ryan O’Reilly büntetőjével nyert. Mate Guenin 2006 óta szerepel az NHL-ben, de hárompontos meccse most volt először pályafutása során. Tyson Barrier viszont már negyedszer szerzett ebben az idényben három pontot egy meccsen. A Coloradóban Jarome Iginla a 19. idei gólját szerezte, ez volt az 1209. pontja karrierje során, amellyel az örökrangsor 44. helyére lépett fel. Az egymás után a 18. meccsén kezdő Szemjon Varlamov mind a három dallasi büntetőt megfogta. Csapata ebben az idényben mindegyik meccsen, azaz ötödször is legyőzte a Dallast, erre pedig a franchise Denverbe költözése óta nem volt példa. A korábbi klub, a Quebec 1985-ben és 1994-ben nullázta le az akkor még minnesotai North Starst.

A végére egy furcsa trade: Kimo Timmonen a Philadelphiától a Chicago Blackhawkshoz került. A 39 éves védő, aki 1092 meccsen van túl, ebben a szezonban sérülés miatt egyszer sem lépett jégre. Mindenesetre a Flyers egy 2015-ös második, és 2016-os negyedik körös draftjogot kap a finnért cserébe. 

New Jersey Devils–Boston Bruins 2–3 – hosszabbítás után

New York Islanders–Calgary Flames 2–1

Carolina Hurricanes–Washington Capitals 3–0

Tampa Bay Lightnings–Chicago Blackhawks 4–0

Dallas Stars–Colorado Avalanche 4–5 – szétlövéssel

Anaheim Ducks–Los Angeles Kings 4–2